Результати загального аукціону з продажу необробленої деревини заготівлі першого кварталу 2015 року

15 грудня 2014р, Новини. Прес-служба

Товарна Біржа «Львівська Універсальна» провела біржові торги лісопродукцією заготівлі першого кварталу 2015 року державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ. На торги державними підприємствами було виставлено понад 50 тис. м3 деревини. Біржою було сформовано 726 лотів. На торгах зареєструвалось 153 учасники – представники малого та середнього бізнесу, які займаються переробкою деревини.

На торгах відчувалось досить велика конкуренція в придбанні пиловників дуба. Попит на цей сортимент був надзвичайний. По окремих лотах ціни піднімались більше ніж на 50% від стартової ціни.

Частина покупців свідомо необгрунтовано піднімали ціни на пиловник дубовий. Продавці вимушено знімали окремі лоти з продажу.

Аналогічно великим попитом користується серед покупців пиловник ясеня, клена, липи. Ці сортименти були продані в повному обсязі.

На торгах спостерігався ріст попиту, також, на пиловники ялини, модрини та сосни. Обсяг продажу по цих сортиментах становив відповідно 90,4 %, 86,1 % та 80,8%.

Загальний обсяг реалізації лісопродукції заготівлі 1 кварталу 2015 року по підприємствах Львівського ОУЛМГ становить 76,3%.

Значна частина переробників деревини – покупців була з інших областей України – Тернопільської, Івано – Франківської, Закарпатської, Одеської. Це спричинило деяке незадоволення серед місцевих переробників. Прозвучали пропозиції проводити біржові торги в декілька етапів: спочатку для місцевих переробників деревини, потім для підприємств з інших областей.

Таку пропозицію слід врахувати при внесенні змін до «Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини».

Загалом слід відмітити, що попит на необроблену деревину на внутрішньому ринку, не зважаючи на усі складності сьогодення, зріс.

Відділ лісових ресурсів, машин та технологій
Львівського ОУЛМГ 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління