Завершилась робоча поїздка лісівників до Словенії

26 січня 2015р, Новини. Прес-служба

19 січня 2015 року завершилась робоча поїздка директорів лісогосподарських підприємств із Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей до Словенії, яка тривала протягом 5 днів.

Програма візиту була насичена корисними цікавими зустрічами, оглядовими екскурсіями. Учасники делегації мали хорошу нагоду відвідати заводи з виготовлення лісопромислової та лісозаготівельної техніки компанії «Taifun».

«Тут виготовляють якісні маніпулятори, трелювальні установки, дровокольні верстати та інші новітні технічні засоби. Ми побачили різні види цієї продукції у роботі і залишилися дуже задоволеними. Таке обладнання нам вкрай потрібне. Його придбання дало б можливість проводити рубки догляду та головного користування з впровадженням природозберігаючих технологій, ефективніше здійснювати лісозаготівлю та переробляти відходи від неї. Але передові технології в галузі нам не по кишені», − зазначив начальник Чернівецького облуправління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський.

Також ініціатори поїздки організували для лісівників лекцію в Словенському лісовому інституті. Тож сторони, скориставшись нагодою, переймали досвід лісоуправління, вели розмови щодо подальшого співробітництва.

«Різниця між веденням лісового господарства в Україні та Словенії – дуже велика. У першу чергу – через форму власності на ліси, що впливає на результати виконання лісогосподарських робіт, - ділиться враженнями від поїздки начальник Чернівецького ОУЛМГ Анатолій Ковальський. - Приємно відзначити, що якість проведення лісовідновлення на Буковині перебуває на рівні європейських стандартів. Це досягається завдяки тому, що є безпосередній вплив держави на роботу лісогосподарських підприємств. Слід відзначити і плановий підхід до ведення лісового господарства в Україні».

Не зважаючи на щільний графік поїздки, організатори не припиняли вражати лісівників.

«Нас приємно здивував рівень гостинності й організації приймаючої сторони. Для нас провели цікаві екскурсії по визначних місцях Словенії, ми відвідали печери, відоме озеро Блед, Національний парк «Триглав». І так як країна є гірськолижним курортом, то нас ознайомили з Міжнародним біатлонним стадіоном «Pokljuka», − резюмував головний спеціаліст Відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Держлісагентства Володимир Калініченко.

Зауважуємо, останнім часом Словенія тісно співпрацює із Україною щодо виробництва лісової техніки і обладнання. В 2015 році країна виступила уже втретє приймаючою стороною для лісівників.

Співорганізаторами поїздки стали також компанії «Д Лайт» та «Велмаш-Україна».

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління