Відбувся конструктивний діалог з вітчизняними деревообробниками

13 лютого 2015р, Новини. Прес-служба

Вчора, 12 лютого в Державному агентстві лісових ресурсів України відбулась виробнича нарада із представниками середніх та крупних деревообробних підприємств, під час якої було обговорено ряд питань щодо здійснення прозорого механізму реалізації деревини.

«Взаєморозуміння між лісівниками і деревообробниками наразі є ключовим. Ми не можемо існувати окремо, потрібно разом напрацьовувати спільний механізм аби залишились задоволені і лісгоспи, і переробники: дрібні чи з потужним виробництвом», - розпочав нараду заступник Голови Віталій Атаманчук.

Питання здійснення централізованого механізму продажу деревини на вітчизняному ринку було найгарячішою темою розмови. Так, сторонами розглядались можливі способи реалізації деревини, формування стартової ціни на аукціонах, а також дієвість нормативно-правового регулювання біржових торгів.

В ході довгої дискусії було напрацьовано ряд вагомих пропозицій щодо покращення взаємовигідної співпраці. За доцільне і необхідне сторонами передбачено: підготувати та узгодити проект договору купівлі-продажу лісоматеріалів, внести зміни до діючого Положення про організацію та проведення аукціонів в частині запровадження довгострокових договорів для вітчизняних підприємств, що займаються поглибленою переробкою, а також підготувати зміни до Регламенту проведення аукціонів.

На шляху нововведень – пропонувалось запровадити постійно діючі електронні торги.

«Безсумнівно, що ми підтримуємо ініціативу створення електронного майданчика, з тим, щоб кожен підприємець міг зайти на ресурс, обрати потрібну деревину. Це чудова можливість провадити справедливу конкуренцію в умовах вільного ринку ціноутворення. Зауважую, що найближчим часом будуть запущені пілотні проекти електронних торгів у декількох лісгоспах», - наголосив Віталій Атаманчук.

Пропоновані зміни схвалено всіма учасниками. Пропозиції дістали підтримку і з боку біржі. За словами Президента «Союзу бірж України» Бориса Беренштейна, 90% із запропонованого можна змінити, потрібен лише деякий час для розробки документу спеціалістами.

По завершенню зустрічі сторони зобов’язались розробити нове Положення про організацію та проведення аукціонів спільно з усіма заінтересованими сторонами, яке буде направлено на розгляд Уряду.

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління