Лісівники Львівщини закликають громадян утриматись від спалення сухої рослинності!

24 лютого 2015р, Новини. Прес-служба

Після сходження снігового покриву та настанням тепла, спостерігається самовільне спалювання сухої трави на узбіччях доріг, полях та луках, що створюють загрозу їх перекидання до лісових масивів. Таке необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого (комах, птахів, тварин) і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. На гасіння лісових пожеж витрачаються величезні сили та засоби.

Завдяки проведеним профілактичним заходам лісогосподарськими підприємствами у 2014 році вдалося уникнути лісових пожеж в державному лісовому фонді.

З метою підготовки до пожежонебезпечного періоду 2015 року по Львівському ОУЛМГ виданий наказ від 09.02.2015р. № 15 “Про стан охорони лісів від пожеж та своєчасну підготовку лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду 2015 року” та заплановано проведення певних протипожежних заходів, а також розробка та затвердження в райдержадміністраціях мобілізаційно-оперативних планів ліквідації лісових пожеж на 2015 рік.

Особлива увага буде приділятися профілактиці та попередженню лісових пожеж, проведенню масово-роз’яснювальної роботи серед населення.

Як показує практика, більшість лісових пожеж в лісах виникає з вини місцевого населення. Саме бездумна діяльність та необережність людей – головна причина всіх тих нещасть, що приносять пожежі.

Щоб людська діяльність не стала причиною лісової пожежі потрібно бути дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Ніколи не підпалювати суху траву на полях та в лісі. Не розводити багаття в недозволеному місці та не дозволяти дітям гратися з вогнем.

Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу — це є злочин проти тендітного світу природи.

Якщо ж пожежа розгорілася, і не можна загасити її самотужки – якнайшвидше потрібно зателефонувати до служби порятунку за телефоном „101” чи повідомити лісову охорону або органи місцевого самоврядування із вказанням про місце загоряння та як туди добратися.

Слід пам’ятати, що лише спільними зусиллями збережемо ліс від вогню.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління