Державні лісові господарства Львівщини до проведення весняної лісокультурної кампанії готові

3 березня 2015р, Новини. Прес-служба

02 березня у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії.

Провів засідання колегії перший заступник начальника управління Дейнека А.М. за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств.

З інформацією про стан відтворення лісів за 2014 рік та завдання на 2015 рік виступив заступник начальника управління Целень Я.П. Він зазначив. що підприємствами управління у 2014 році забезпечено виконання запланованих лісокультурних заходів.

Загальні обсяги відтворення лісів за 2014 рік склали 3091 га. Зокрема, створено 1360 га лісових культур, з них 8 га нових лісів на деградованих і малопродуктивних землях. Природне відновлення лісів забезпечене на площі 1739 га, що становить 56 % від всього лісовідтворення.

За підсумками осінньої інвентаризації у лісових розсадниках вирощено понад 14 млн. шт. стандартних сіянців, в шкільних відділеннях вирощено близько 300 тис. шт. саджанців.

У 2014 році підготовку ґрунту під лісокультури наступного - 2015 року проведено на площі 329 га, що становить 130 % до планового завдання.

У минулому році було заготовлено 17585 кг лісового насіння основних лісоутворюючих порід.

З об’єктів ПЛНБ заготовлено 8552 кг насіння дев’яти порід, що становить 51 % від загальної заготівлі.

Керівникам лісогосподарських підприємств було наголошено на безумовному виконанні завдань та заходів, передбачених на 2015 рік Державною цільовою програмою «Ліси України» на 2010 – 2015 роки та виконанні галузевої Програми розвитку лісонасіннєвої справи на 2010-2015 роки.

В 2015 році передбачено провести лісовідновлення на площі 2920 га, в тому числі садіння лісових культур на площі 1330 га і природне відновлення на площі 1590 га.  

Першим заступником начальника управління Дейнекою А.М. доручено керівникам державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ забезпечити виконання основних лісокультурних робіт в стислі агротехнічні строки.

Також було наголошено на необхідності заготівлі лісового насіння виключно на об’єктах постійної лісонасіннєвої бази та проводити окремий облік селекційного насіння.

Колегія розглянула також питання про стан роботи з мобілізаційної підготовки на підприємствах Львівського ОУЛМГ.

З метою оперативного планування, забезпечення організації і контролю за мобілізаційною підготовкою до підприємств Львівського ОУЛМГ доведені мобілізаційні завдання (замовлення) на особливий період згідно із затвердженими обсягами.

Окрім того, члени колегії розглянули ряд інших поточних питань. Зокрема, звернуто увагу на підготовку до пожежонебезпечного періоду та появи випадків підпалювання трави на межі з лісовими масивами. У зв’язку з цим, колегія доручила керівникам підприємств підготувати до належного стану інвентар та засоби пожежогасіння.

Заступник начальника управління Громяк Ю.О. проінформував щодо виконання лісогосподарськими підприємствами поставок лісопродукції споживачам та підготовки до проведення чергових біржових торгів. Начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Коновалець І.Л. повідомив колегію про заплановані обсяги будівництва лісових доріг, які у 2015 році становлять 99км, а також звернув увагу на дотримання працівниками підприємств вимог з охорони праці.

За результатами засідання колегії прийнято відповідні рішення та окреслено основні завдання роботи держлісгоспів на найближчий період.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління