Працюємо для майбутнього

11 березня 2015р, Новини. Прес-служба

Ліс відновлюється при правильному веденні господарства. Це відтворювальний природний ресурс, саморегулююча екосистема, яка цілком може існувати без втручання людини. Проте, як свідчить практика, самовідновлення лісу на зрубах досить часто триває десятки років, і дуже часто замість сосни або дуба виростають малоцінні породи, а інколи, якщо немає своєчасного втручання людини і, навіть, зарослі чагарників. Тому на зрубах більш доцільно створювати лісові культури, своєчасно доглядати та захищати молоді дерева від бур’янів, парості швидкорослих малоцінних порід та чагарників. Тому вирощування високопродуктивних лісів потребує чимало людської уваги і турботи, ну і, звичайно ж, відповідних фінансових затрат підприємства.

На 2015 рік перед ДП «Радехівське ЛМГ» стоять такі основні завдання: забезпечити своєчасне лісовідновлення на місцях зрубаних лісів на площі – 144 га; посприяти та забезпечити природнє відновлення лісів на площі – 62 га; виростити 1000 тис. шт. сіянців садивного матеріалу на лісових розсадниках; заготовити 2700 кг лісового насіння; провести на площі 1100 га догляди за молодими насадженнями, створеними в попередні роки.

Лісівники Радехівщини вже ловлять сприятливі для садіння лісу погодні умови. Проводиться весняний обробіток грунту на ділянках, де велося рубання лісу в пізній осінній зимовий період. Тому в ці теплі погожі весняні дні як і щоріч під чітким керівництвом працівників лісової галузі і при безпосередній участі небайдужих жителів, молоді і школярів Радехівського і сусідніх районів створюються майбутні ліси. При цьому планується висадити понад 1,3 млн. тис.шт. сіянців різних лісоутворюючих порід, а саме: сосни звичайної, дуба звичайного, ялини європейської, дуба червоного, берези повислої, вільхи чорної, модрини європейської та інших порід.

Ми всі разом повинні відновлювати та оберігати ліс – це наша спільна справа, незалежно від того, хто де працює і чим займається.

Тетяна Юхимчук,
інженер лісових культур
ДП «Радехівське ЛМГ»


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління