Не руйнуйте свій Дім

12 березня 2015р, Новини. Прес-служба

З приходом весни актуальною проблемою стає випалювання сухої трави, яке не лише завдає нищівних збитків природним екосистемам, але й має ризик перекидання вогню на лісові масиви та житловий сектор.

Куди поділись зайці? Таке питання ставлять тисячі мисливців, проходячи повз палаюче поле на якому згорає перший березневий виводок зайців.

Чому так мало крижня? А звідки він візьметься коли кладка згорає на березі ставка чи річки.

Де куріпки? Фазани? Тетеруки? Їжаки? …

Справа не тільки в незнанні. Випалюючи траву Люди не відчувають і не усвідомлюють, що таке Життя. Не зовсім освічені люди кажуть, що, мовляв, після випалювання краще росте трава. Але чи Ви косите траву для своєї корови по тих місцях, які випалюють? Ті ж люди говорять, що, мовляв, після випалювання молода трава зеленіша і красивіше. Але так можуть говорити тільки духовно сліпі, ті, які чомусь не бачать чорної пустки після спаленої трави і землі.

Сьогодні вже не є секретом, що планета Земля - це самостійний живий організм. І масові весняні пали - це випалювання живої тканини цього організму. На хвилину уявіть собі, що хтось візьме і підпалить на людині одяг, так, що шкіра обгорить. І при цьому ще скаже: "Нічого страшного, молода шкіра швидше виросте, вона буде більш рожева і більш красива, ніж стара". Але ж таке міркування стосовно людини - це садизм! Погодьтеся! А що, хіба таке ж відношення до живої планеті Земля - це щось інше?

Зараз на дворі XXI століття. І це просто не по-людськи в Європейській Країні продовжувати жити з таким відсталим мисленням і поведінкою. Людина повинна перестати бути просто споживачем, паразитом на живому тілі Планети Земля. Люди повинні усвідомити своє Святе призначення і стати хранителем Землі, а не знущатись над нею.

Коли настане теплий, сонячний, тихий день, просто вийдіть на природу. Без сірників. І спокійно, без тривожних і неспокійних думок в голові, подивіться на горизонт, куди ховаються в блакитному серпанку ландшафти. Подивіться на Сонце і блакитне небо. Подивіться, яка Краса навколо. Вдихніть на повні груди свіже і чисте повітря.

Прислухайтеся до шелесту вітру, до співу птахів і дзижчання комах. А потім відчуйте Життя навколо себе. Відчуйте, що Ви також є частиною цього Життя.

А після цього подумайте, яке чорне згарище замість цієї Краси і Життя залишає після себе вогонь. Усвідомте, яку страшну смерть і знищення несе сірник мільйонам живих істот. Співочі птахи подолали тисячі кілометрів для того, щоб на Батьківщині звити гнізда і вивести пташенят. Для чого палити їх Батьківщину, ті місця, де вони могли гніздитися. Мільйони корисних комах (сонечок, павучків, джмелів, диких бджіл, коників, наїзників і інших, які знищують шкідників сільського господарства, запилюють квіти, та й просто радують око) протягом довгих зимових місяців мучилися, чекали весни і сонця. А коли дочекалися - всіх їх спалили. Але ж вони Живі і відчувають біль рівно так також, як і Ви, як і Ваші друзі, діти.

Ви любите квіти? Тоді уявіть, скільки насіння цих диких квітів згорає! У той час, як бур'яни, які розмножуються кореневищами, ростуть ще краще. Хіба Ви не любите красивих метеликів? Але подивіться, як влітку їх стало мало. У тому числі й тому, що навесні згоряють їх лялечки і яйця, не даючи вийти на світ Божий. Багато з них є рідкісними і зникаючими, занесеними до Червоної книги. Варто згадати ще й про те, що від пожеж вигорає гумус, вимиваються з водою мінеральні солі, в результаті збіднюється ґрунт.

Всі розуміють, що таке гріх. В природі, у Всесвіті все урівноважене. Нехай і з запізненням, але кожен отримує потім те, що сьогодні віддає. Принесене зло повертається з часом особистим злом, нещастям і хворобами. Принесене добро повертається добром, щастям і здоров'ям. Подумайте, адже всі ті мільйони і мільйони живих істот, яких спалили, вони всі хотіли жити ...

Не кидайте більше природу і Землю. Навпаки, станьте головним її захисником у своїй місцевості. Не паліть більше суху траву. Вона - не суха, вона - Жива. Якщо побачите десь вогонь або дим, не полінуйтеся, їдьте туди візьміть знайомих, друзів і загасіть його. Коли розміри пожежі значні – повідомте управління з надзвичайних ситуацій. Якщо побачите людину, що підпалює траву, зупиніть його, поясніть йому його нерозумність. Місія Людини - нести Добро і Любов, а не смерть і руйнування.


Відділ мисливського господарства та полювання
Держлісагентства України

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління