Відтворення та захист лісів - першочергове завдання лісівників у весняну пору

19 березня 2015р, Новини. Прес-служба

На сьогодні, незважаючи на недостатнє фінансування, в усіх без винятку лісових господарствах галузі завчасно розпочато посадку лісу. Наразі створено майже 40% лісів від запланованого на цей рік. Про це повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Атаманчук, 17 березня, під час селекторної наради, що відбулась під головуванням Заступника Міністра аграрної політики та продовольства України - керівника апарату Олександра Сеня.

Зокрема, планами лісокультурної кампанії 2015 року передбачено виконати відтворення лісів на 46 тис. га, в.т.ч. на 29,4 тис. га – садіння і висівання, з яких 2,8 тис. га створити нових лісів.

З цією метою у минулому році проведені підготовчі роботи. Так, здійснено обробіток ґрунту, заготовлено 474, 4 тонни лісового насіння, на лісорозсадниках вирощено 323,6 млн шт. стандартного садивного матеріалу.

Також чільник наголосив на першочерговому завданні лісівників у весняно-осінню пору – охороні та захисті лісів від пожеж. В цей період державною лісовою охороною буде здійснено весь комплекс заходів щодо протипожежного облаштування лісів та підвищення їх пожежостійкості.

Тому необхідно у поточному році додатково влаштувати 154 км протипожежних розривів, 42,9 тис. км мінералізованих смуг та поновити бігборди.

Як і кожного року, працівники держлісохорони відпрацюють чітку взаємодію з органами Державної служби з надзвичайних ситуацій в областях та проведуть комплексні профілактичні навчання з гасіння лісових пожеж за участю ДСНС та облдержадміністрацій.

«Створення та охорона лісу - національного багатства, є основним завданням лісівників», - резюмував заступник лісового відомства


Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління