Звернення Голови Держлісагентства України Віктора Сівця до працівників лісової галузі!!!

27 лютого 2014р, Новини. Прес-служба

Шановні працівники галузі лісового господарства, колеги!



В зв’язку з революційними подіями, які сколихнули Україну та з метою уникнення маніпуляцій на тему лісового господарства та професійної діяльності лісівників, мною було прийнято рішення піти у відставку за власним бажанням.

Протягом останніх трьох років ми з вами пройшли вдалий шлях розвитку, реформації та процвітання лісової галузі. Нами було суттєво збільшено площу лісів - висаджено майже 90 тисяч га нових лісів. Нам вдалося підняти рівень реалізації на 2 млрд. гривень. Наприкінці 2010 року реалізація складала 3 млрд. 500 зараз вона складає 5 млрд. 600. Середня заробітна плата працівників була 1960 гривень, зараз вона складає 3027 гривень. Крім того, слід наголосити, що заробітна плата лісівників є однією з найбільших заробітних плат у сільській місцевості

Очололивши галузь в 2010 році, я усвідомлював, що будівництво лісових доріг – це європейський розвиток галузі. Багато років поспіль річний об’єм будівництва лісової інфраструктури не перевищував 100 км. Завдяки нашим спільним зусиллям зараз ми виходимо на мінімальний об’єм будівництва від 1500 км на рік. А за три роки нами вже побудовано 2600 км нових сучасних лісових доріг, які дозволяють зовсім по іншому працювати лісовому господарству України і спокійно дивитися в майбутнє.

Було зроблено гігантські кроки за контролем походження легальності деревини. Це і електронний облік, і запровадження електронної товаро-транспортної накладної, без якої рух деревини по Україні – неможливий. Такі нововведення на 70% зменшили кількість незаконних рубок, піднімається сортиментна структура деревини. І ми бачимо, що це дає свої плоди, тому що на 2 млрд. грн. збільшення реалізації – це дуже серйозні та вагомі здобутки.

Кожен наш з вами здобуток, кожна офіційна цифра підтверджена Державним комітетом статистики України. Наша праця була гідно оцінена на всіх рівнях влади. Лісова галузь стала вагомим джерелом для розвитку країни. Адже, в 2010 році всіх зборів і видатків виплачувалося 1 млрд. 150 млн. грн., а за три роки ця цифра зросла на 300 млн грн. і становить 1 млрд. 450 млн. грн. видатків від лісового господарства в бюджети всіх рівнів.

Я глибоко переконаний, що головне, чого було досягнуто протягом останніх трьох років – це те, що на національному рівні нам вдалося підняти повагу людей до фаху та професії лісівника. Адже, всі зрозуміли, що лісник – це та людина, яка працює в лісі, яка захищає ліс від пожеж, від незаконних зрубів, забезпечує вітчизняного товаровиробника деревиною, яка робить майбутнє нашої країни і покращує екологічну складову в Україні.

Дякую Вам колеги за співпрацю! Щиро вірю в подальший розвиток та процвітання лісового господарства України!

З повагою,
Віктор Сівець

http://dklg.kmu.gov.ua
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління