Молоді дуби Довголуки

27 березня 2015р, Новини. Прес-служба

В державному підприємстві “Сколівське лісове господарство” старт лісокультурної компанії розпочався на Стрийщині в Любинцівському лісництві на теренах села Довголука. Державний лісовий фонд займає 791га земель сільської ради і представлений пристигаючими та стиглими буковими лісами з незначною часткою змішаних дубових лісів. Тому у своїй господарській діяльності Сколівський лісгосп застосовує вибірковий спосіб рубання шляхом поступових рубок, де відновлення бука проходить самосівом. Для створення дубових насаджень необхідно провести його посадку, так як він дуже погано відновлюється природнім шляхом. Цієї весни під заліснення підлягала одна ділянка площею 2,0га, яка вийшла з під суцільної рубки в урочищі “Хаїха”.

З метою підвищення довіри громадськості до роботи лісівників та в зв'язку з проведенням всеукраїнської акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” посадити своє дерево було запропоновано місцевій владі та громадськості. Приємно, що першим відгукнувся голова Довголуцької сільради Віктор Тучапський і разом із активістами сіл Довголука та Стинава провели посадку 12,5тис. штук саджанців. На початку, головним лісничим Сколівського держлісгоспу Василем Дмитрівим та провідним інженером з лісових культур Романом Лопушанським проведено майстер – клас з правильного садіння саджанців вручну під меч Колесова. З приємністю зустрілися на ділянці з колишніми випускниками шкільного лісництва Паровінчаком Іваном та Цихуляком Андрієм, яких вже цього вчили в Орівській школі. Ми щиро вдячні, що наука марно не пропала.

Долучились до проведення Акції школярі просвітницького гуртка при місцевій церкві та о.Микола Стручинський, парох церкви с.Довголука.

Посадку проводили рядами з дуба, який відноситься до особливо цінних порід, а для того щоб наші ліси були різноманітними вводили між рядами ряд ялиці. Це хвойне дерево є в першу чергу будівельним матеріалом, а також в молодому віці його полюбляє місцеве населення вирубувати на новорічні ялинки та для прикрашення подвір”я молодим у день їх весілля, не усвідомлюючи що наносять шкоду лісу та збитки підприємству.

Надзвичайно приємно, що з кожним роком кількість охочих взяти участь в акції ”Майбутнє лісу у твоїх руках” постійно зростає. Посадивши хоча б одне дерево, хоча б раз відчувши той ніжний шепіт лісу, людина назавжди відчуває свою причетність до стану навколишнього середовища.

Не будьте байдужими! Посадіть своє дерево, і нехай росте воно. І пам”ятайте: підтримавши таку акцію, ви не лише прикрасите свою оселю, а й збагатите планету чистим свіжим повітрям, покращите екологічну ситуацію краю, збережете здоров”я собі і майбутнім поколінням.

В.М. Дмитрів,

головний лісничий

ДП “Сколівське лісове господарство” 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління