Відбулись аукціонні торги 2 кварталу 2015 р.

27 березня 2015р, Новини. Прес-служба

24 березня поточного року відбулись аукціонні торги лісопродукцією державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ заготівлі 2 кварталу 2015 року. Торги проводила Товарна Біржа «Львівська Універсальна».

Торги показали значне пожвавлення ринку круглої деревини. В торгах приймали участь 143 учасники – переробники круглої деревини. Перед початком торгів перед Покупцями виступив заступник начальника Львівського ОУЛМГ Громяк Ю. О., який сказав, що з метою впорядкування ринку до торгів 3 кварталу будуть допускатись лише фірми - реальні переробники деревини. З цією метою зареєструватись на біржі зможуть ті фірми чи приватні підприємства, які представлять ДОЗВІЛ Держгірпромнагляду на право експлуатації деревообробного обладнання та довідку статистичного управління про те, що фірма дійсно займається переробкою деревини. Більшість учасників торгів з розумінням сприйняли дану інформацію.

Як і на попередніх аукціонах великим попитом користується на внутрішньому ринку пиловник дуба звичайного. Торги відбувались досить напружено. Стартові ціни на пиловник дуба зросли на 30 – 50% внаслідок торгу. Подекуди (по пиловнику 1-го та 2-го сорту) через необгрунтоване підняття цін біржа знімала лоти з торгів. Ці лоти будуть виставлені на додаткових торгах 9 квітня. Із виставлених 2310 м3 пиловника дубового придбано – 1605 м3 (69,5%).

Значним попитом на ринку користуються і інші сортименти. Так, обсяг продаж по пиловнику сосни становить 95,6%, ялини – 92,8%, ялиці – 86,4%. Фансировина дубова, букова та мягколистяна продана повністю на 100%. Технологічна сировина для переробки як і дубова, так і букова, а особливо ялинова були найбільш затребуваними та продались на 90%.

Загалом по аукціонних торгах 2 кварталу було виставлено 56,6 тис. м3, з яких придбано 40,6 тис. м3, або 72,4 %. Такий обсяг реалізації лісопродукції на аукціонних торгах вселяє велику надію в те, що незважаючи на складні економічні умови сьогодення, відбувається розвиток, ріст внутрішнього ринку переробки деревини.

Відділ лісових ресурсів, машин та

технологій Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління