Відбулось засідання колегії Львівського ОУЛМГ

1 квітня 2015р, Новини. Прес-служба

31 березня у конференц-залі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії під головуванням першого заступника начальника управління Анатолія Дейнеки. На колегії були присутні члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств та представники від Громадської ради при Львівському ОУЛМГ. Порядок денний роботи колегії включав розгляд наступних питань.

З інформацією про готовність державних лісогосподарських підприємств до пожежонебепечного періоду 2015 року виступив головний спеціаліст відділу охорони, захисту лісу та мисливського господарства Роман Музика. Він повідомив, що в цей час потрібно бути особливо пильними, так як почалось випалювання сухої трави на сінокосах та сільськогосподарських угіддях і можливе поширення вогню в лісові масиви. Лісогосподарськими підприємствами проведена певна робота з укомплектування підвідомчих підрозділів протипожежними засобами, інвентарем, підготовки та оснащення пожежних автомобілів та іншої техніки для здійснення протипожежних заходів в лісах. З метою попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж, недопущення порушень правил пожежної безпеки в лісах Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства підготовлено ряд листів та розпоряджень, які доведені до лісогосподарських підприємств і на які необхідно звернути увагу та взяти під особистий контроль їх виконання.

Про ефективність використання лісосировинних ресурсів на підприємствах Львівського ОУЛМГ у 2014 році доповідав заступник начальника управління Юрій Громяк. Він наголосив, що сортиментна структура по обласному управлінні має бути виконана згідно плану, яка в середньому складає по виходу матеріалів круглих 47%, пиловника 36% і фанери 2,95%. Від раціонального використання лісових ресурсів залежить середня ціна знеособленого 1м3 реалізованої деревини. В останніх біржових торгах з реалізації деревини на ІІ квартал прийняли участь 143 учасники. У зв’язку з тим, що ціна на більшу частину лотів зросла більше ніж на 50%, особливо по дубу, лісогосподарським підприємствам необхідно надати новий прейскурант цін згідно середніх, які склалися на біржових торгах. Закликав провести моніторинг цін деревини на внутрішьому і зовнішньому ринках.

Підсумовуючи виступ, перший заступник начальника управління Анатолій Дейнека підкреслив, що вся деревина має бути виставлена на біржових торгах, і в першу чергу необхідно забезпечити деревинною продукцією місцевого виробника.

Про проектування при лісовпорядкуванні заходів збереження біорізноманіття в лісах колегію інформував заступник начальника управління Ярослав Целень. Останніми десятиліттями вирощування монультур ялини та сосни звичайної зумовило негативні тенденції щодо всихання насаджень та зниження їх біологічної стійкості. Тому питання біологічного різноманіття як ніколи є актуальним на сьогодні. Основними чинниками формування біологічного різноманіття в лісах є виділення природоохоронних лісів, розвиток екологічної мережі, формування об’єктів генетичного фонду лісових порід, екологічно-орієнтовані способи лісовідновлення, забезпечення охорони рослинного і тваринного світу, залишення сухостійної і відмерлої деревини.

Особливу увагу було приділено розгляду питання про удосконалення інформаційної діяльності лісогосподарських підприємств, зокрема щодо висвітлення на офіційних веб-сайтах інформації про проведення лісогосподарських, лісокультурних та інших заходів, даних про основні економічні показники роботи. Найбільш важливо максимально залучати громадськість до всіх процесів лісогосподарської діяльності підприємств.

На підприємствах управління у квітні 2015 року буде проведено Місячник охорони праці з нагоди Всесвітнього дня охорони праці. У зв’язку з цим, директорам лісогосподарських підприємств було наголошено взяти на контроль питання щодо створення працівникам безпечних і здорових умов праці, визначивши і впровадивши додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві.

З усіх розглянутих питань прийнято конструктивні рішення і дано відповідні доручення.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління