Один рейд боротьби з браконьєрством

1 квітня 2015р, Новини. Прес-служба

Декілька разів рейдові групи Державного мисливського господарства зустрічали в мисливських угіддях подібний автомобіль підвищеної прохідності, який роз’їжджав і днем і вночі мисливськими угіддями господарства, і мабуть, догадувалися охоронці фауни не сам, а в супроводі одного-двох невловимих квадроциклів. При зупинці автомобіля в мисливських угіддях на працівників державної лісової охорони сипалися різноманітні докори чого це вони дозволяють собі тривожити мирних громадян і зупиняють глухої ночі серед лісу транспорт. Одного разу навіть поскаржилися до правоохоронців на те що їх безпідставно турбують працівники господарства. Адже що може зробити «крутим пацанам» звичайний єгер. Мабуть набратися нецензурщини, почути у свій адрес погроз та докорів і пригнічений зі страхом про своє майбутнє та своєї сім’ї після проведеного рейду добратися до рідної домівки. А для новоспечених скоробагатьків природа, ліс - це місце розваги, і не знають вони що для єгеря це місце роботи, це його виробнича ділянка. Так, на превеликий жаль, безправна і беззахисна праця охоронців братів наших менших. Таку роботу, з мінімальною зарплатнею, можуть виконувати лише справжні патріоти своєї справи. Але скільки б клубочок не котився ниточка закінчується.

У ніч з 28 на 29 березня 2015 року ранком о 7.30 год поблизу населеного пункту Велин в лісовому масиві Лагодівського лісництва ДП "Бродівський лісгосп" у єгерському обході №9 у мисливських угіддях ДП «МГ «Стир» рейдовою групою мисливського господарства під час проведення охорони мисливських угідь було затримано одного громадянина біля розробки туші вбитої самки кабана і поруч стояв автомобіль. При обстеженні місця події було виявлено ще одну тушу кабана та вже випотрошену тушу, вірніше м’ясо козулі у поліетиленовому кульку. Для проведення огляду місця незаконного полювання та огляду автомобіля єгерською службою було викликано оперативну групу працівників міліції району. Оперативниками після проведення огляду автомобіля було виявлено сліди крові, шерсть тварин, ножі, поліетиленові кульки та патрони 12го калібру до гладкоствольної рушниці.

За слідами на мокрому ґрунті можна здогадатися, що злочинців було декілька, і вони скрилися від рейдової групи на квадроциклах у напрямку села Руда Бродівська.

Працюючи спільно з працівниками правоохоронних органів та державною ветеринарною службою було встановлено, що порушниками незаконно вбито одну козулю та дві самки кабана. На превеликий жаль самки виявилися поросними. В однієї було чотири ембріони у другої п’ять, які ось-ось повинні були опороситись. Яким негідником треба бути щоб весною вкоротити життя нещасній звірині та ще й з потомством. Сказати що бідна людина, -ні. Так чим керуються у своєму нікчемному житті такі негідники, які навіть не знають те що знають племена попуасів, те про що написано у біблії, що м'ясо звірини, яка виношує потомство людині вживати не можна. Мабуть це не люди, це ж «круті пацани».

За одну ніч мисливське господарство втратило одну козулю та одинадцять кабанів. За таку втрату повинно бути відшкодування збитків завданих господарству, за попередніми підрахунками на суму 73 тисячі гривень. Крім цього під конфіскацію потрапляють засоби полювання та авто мото транспорт який використовувався на незаконному полюванні.

Віримо щиро у те, що винуватці не уникнуть заслуженого покарання і всі правоохоронні органи та суд який буде розглядати справу винесе організованим злочинцям те, що вони заслужили за законами України. Тому, що вже посипалися дзвінки та погрози на адресу працівників мисливського господарства. Покаравши винуватців і іншим буде наука.

Ми і надалі будемо інформувати громадськість про хід розгляду цієї справи.

Відділ охорони, захисту лісу та

мисливського господарства Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління