Реформування лісової галузі продовжується

21 квітня 2015р, Новини. Прес-служба

20 квітня, відбулося засідання Координаційної Ради Платформи з реформування лісової галузі. Засідання проходило за участі радника Міністра з питань ведення лісового господарства Олександра Григоровича, народного депутата України Остапа Єднака, фахівців Держлісагентства та представників громадськості.

Головною темою стало обговорення пропозицій напрацьованих у кожній з груп Платформи. Зокрема, розглядалися проблемні питання майбутньої інституційної структури галузі, формування ринку деревини та ведення мисливського господарства.

Так було запропоновано бачення майбутнього управління лісами.

Експерти вбачають за доцільне створити окрему трирівнену лісогосподарську структуру – Державну компанію «Ліси України», яка зосереджувала б господарські функції.

До сфери компетенції такої структури мають увійти ліси всіх державних лісогосподарських, лісомисливських, мисливських підприємств та інших підприємств крім лісів установ природно-заповідного фонду та наукових установ. Натомість контрольні функції господарства планують передати Державній екологічній інспекції, створивши тут спеціальний підрозділ, що займався б додержанням вимог лісового та мисливського господарства.

Втілити намічені плани розробники ідеї збираються найближчим часом.

Але успішне реформування лісового господарства, зауважують у відомстві, потребує неабияких змін у законодавчому та нормативному полі, зокрема у Лісовому, Податковому кодексі та інших законодавчих актах.

Нагадуємо, що наразі над реформуванням лісової галузі у Держлісагентстві працюють групи з питань інституційно-правового та фінансово-економічного напрямку, розробки інструментів та заходів щодо регулювання ринку деревини, мисливського господарства, забезпечення прозорості процесу реформ.

Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління