Багато лісу – бережи, немає лісу – посади…

21 квітня 2015р, Новини. Прес-служба

16.04.2015 року в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» в урочищі «Чорнаня» квартал 33 виділ 39 на площі 1,5 гектара Підгородцівського лісництва було проведено посадку лісових культур зі складом 5Бк4Яц1Яв. В акції брали участь учні і вчителі Підгородецької школи, лісівники-ветерани, лісокультурна ланка.

Метою такого заходу було ознайомлення дітей з основними принципами створення лісових культур.

Після проведення інструктажу з техніки безпеки учні та вчителі відправилися на вершину гори Чорнаня, що межує з історико-культурним заповідником «Тустань». І тут розпочалось - найцікавіше…

Лісівник-ветеран Кушнір О.Г. розповів присутнім про основні засади ведення лісового господарства в гірських умовах, проаналізував переваги та недоліки ведення лісового господарства у минулому. Помічник лісничого Підгородцівського лісництва Мацьків В.М. з кількома учнями провів розбивку площі та позначили ряди під садіння. Після цього провідний інженер з лісовідновлення НПП «Сколівські Бескиди» Джуфер Л.О. практично показала як проводиться підготовка грунту і, відповідно, садіння лісових культур за допомогою як лісових мотик, так і мечів Колесова.

Тоді учні разом з лісокультурною ланкою виконали заплановану роботу.

Головна мета акції – підвищення ролі лісової галузі, роз’яснення для широких кіл громадськості важливості та особливостей створення лісових насаджень, значення для суспільства професії лісівника, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.


Джуфер Л.О.,
провідний інженер з лісовідновлення
НПП «Сколівські Бескиди»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління