Охорона лісу від пожеж у ДП «Радехівське лісомисливське господарство»

12 травня 2015р, Новини. Прес-служба

Надійну охорону лісу від самовільних рубок і пожеж в ДП «Радехівське лісомисливське господарство» здійснюють 66 працівників лісової охорони. Окрім цього, на підприємстві діє постійна рейдова бригада, обладнана позашляховим автомобілем із вмонтованим GPS-навігатором. З початку року бригадою проведено 27 рейдів в усіх лісових масивах підприємства.

Охорона лісів від пожеж – одна з найбільш складних проблем, яка вирішується працівниками лісового господарства всієї України й зокрема в ДП “Радехівське ЛМГ». Підвищення рівня пожежної небезпеки в лісах ДП "Радехівське ЛМГ" зумовлюється стрімким зростанням відвідуваності населенням лісових масивів, а також спалювання в весняно-осінній період сухої трави, соломи.

По лісгоспу на пожежонебезпечний період організовані пожежні дружини та цілодобове чергування. Розроблено оперативно – мобілізаційні плани гасіння пожеж, які затверджені головами райдержадміністрацій по районах. В пожежонебезпечний період перекриті всі в’їзди в хвойні насадження, організоване їх патрулювання, проводиться роз’яснювальна робота лісової охорони серед населення по забороні розведення в лісі вогнищ, частково обмежене відвідування лісу населенням, забезпечується своєчасне виявлення загорань та їх гасіння в початкових стадіях.

Протягом 1 кварталу 2015 року було проведено ряд профілактичних та попереджувальних заходів з охорони лісу від пожеж: 

- влаштовано мінералізованих смуг – 20 км;

- проведено доглядів за мінералізованими смугами – 75 км;

- перекрито позапланових доріг – 66 км;

- виставлено наглядної агітації – 21 шт.



Юхимчук І.А., 

інженер охорони і захисту лісу

ДП "Радехівський ЛМГ"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління