В національному природному парку «Сколівські Бескиди» відбувся тренінг щодо ідентифікації кажанів за допомогою бет-рекордерів у різноманітних біотопах

22 травня 2015р, Новини. Прес-служба

11-17 травня 2015 року на території національних природних парків «Зачарований край» та «Сколівські Бескиди» пройшов тренінг «Ідентифікації кажанів за допомогою бет-рекордерів у різноманітних біотопах на природно-заповідних територіях».

Цей тренінг відбувся завдячуючи Українському товаристві охорони птахів за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства.

З початку поточного року Українське товариство охорони птахів (партнер міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International) у співпраці та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина) впроваджує другий етап проекту «Збереження Карпатських пралісів». В рамках реалізації проекту одним із важливих питань є дослідження стану рідкісних видів тварин, зокрема, рукокрилих на територіях природно-заповідного фонду та прилеглих до них масивів. У останнє видання Червоної книги України (2009) занесено всі види цих ссавців.

На тренінгу були присутні від Франкфуртського зоологічного товариства, координатор Європейських програм Міхаель Бромбахер та Dagmar Andres-Brümmer, від Українського товариства охорони птахів Дудкін Олег Володимирович та Яремченко Ольга Анатоліївна, експерти з Німеччини: Dagmar Andres-Brümmer, Olaf Simon, Maude Erasmy, експерти з України: Башта Андрій-Тарас Вікторович - Інститут екології Карпат НАН України, старший науковий співробітник відділу екосистемології, к.б.н; Покиньчереда Василь Федорович - Карпатський БЗ, заступник начальника відділу НДР і сталого розвитку.

В ході тренінгу учасники відвідали старовікові ліси в Сколівському та Крушельницькому лісництві. Також було відвідано рекреаційний пункт "Водоспад на р.Кам'янка", "Тустань".

В кінці тренінгу представникам національних парків було подаровано різні пристрої та, зокрема національному парку "Сколівські Бескиди" було передано бет-рекордер, фотоловушку, ноутбук та лазерний кольоровий принтер.

Адміністрація національного природного парку "Сколівські Бескиди" щиро вдячна Франкфуртськму зоологічному товариству та Українському товариству охорони птахів за фінансову, методичну та практичну допомогу у реалізації проекту "Збереження карпатських пралісів".


Василь Приндак,

заступник директора з наукової роботи

НПП "Сколівські Бескиди",
учасник тренінгу
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління