Місце Божої благодаті

16 вересня 2013р, Новини. Прес-служба

Західна Україна з відомих лише Богу причин заслужила в Нього особливу ласку. ЇЇ територія позначена значною кількістю святих місць. Одним з таких є Заглина. З ХVII століття тут моляться люди. Богородиця являлася в Заглині і дорослим і дітям. Дівчинці-пастушку, яка носила таке ж ім'я - Марія, Мати Божа відкрила цілюще джерело. Воно отримало назву Святе джерело Пречистої Діви Марії (в народі його називають «Маруся»), а також право відпустового празнику на свято Положення дорогоцінного пояса Пресвятої Богородиці – 13 вересня.

З того часу люди виліковують тут різні в тому числі і найтяжчі хвороби. Серед відомих чудесних зцілень сучасності, зокрема: 1926 року смертельно хвора дівчинка позбулася гнійної рани на нозі (К.Русин, с. Середкевичі); 13 вересня 1968 року хлопчик-інвалід після купелю в джерелі привселюдно одужав і почав ходити( І.Єсип, с.Середкевичі); у 90-х роках дівчинка вилікувалась тут від гострої лейкемії (І.Думич, с. Думичі); 13 вересня 1998 року дружина священника за один день вилікувала хвору печінку (М.Дацьків, с. Старе Село); у 2005 році чоловік вилікував виразку шлунку (С.Савчак, с.Замок) та багато інших. Воду та навіть пісок Святого джерела передають для лікування за кордон.

У період Другої Світової війни солдати лікували тут вогнепальні рани, партизани використовували джерело як зв’язкову і передавали тут таємні повідомлення. У часи радянського атеїзму історія джерела набула скандального характеру, влада постійно намагалася його знищити. Найрізноманітнішими способами, силою ревної віри місцеві жителі десятиліттями відчайдушно обороняло джерело. Славне воно і тим, що для багатьох священнослужителів стало місцем покликання, обітниці.

У 2006 році меценатами привезена і покладена сюди справжня Свята Голгофська земля. Цього ж року Сокальська Єпархія та Редептористичні спільноти Львівської провінції ЧНІ організували першу масштабну молодіжну прощу в Заглину, яка стала традиційною і проводиться тут щороку у 2-гу неділю травня.

Святе джерело Пречистої Діви Марії в Заглині за історичним та релігійним значенням не поступається всесвітньовідомим Фатімі, Лурду, Зарваниці. Має власну ікону Заглинського об'явлення Богородиці з молитвою до Неї, встановлена Хресна дорога, басейн для купелю, вперше видана друкована дослідницька праця про його історію та значення.

Крім того, святе місце отримало юридичний статус Маріїнського молодіжного духовного центру «Заглина».



13 вресня 2013 року відбулося святкове богослужіння, яке провів Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Богослужіння було присвячене 1025 річниці хрещення Русі, а також відпустовому празнику Положення пояса Пресвятої Богородиці.

ДП «Рава-Руське лісове господарство» долучилося до реставраційних робіт, розмістивши в лісі альтанки для відпочинку прихожан, а також була надана допомога при створені дороги через лісовий масив, сполучення Клебани – Заглина, що дало змогу долучитися до даного дійства тисячам прихожан з цілої України.

Віра Іванова, інженер захисту лісу

ДП "Рава-Руське лісове господарство"

http://www.rawalishosp.in.ua

 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління