Олександр Ковальчук провів першу колегію на посаді Голови Держлісагентства

29 травня 2015р, Новини. Прес-служба

28 травня відбулося перше засідання колегії під головуванням Голови Держлісагентства Олександра Ковальчука, за участі керівників структурних підрозділів апарату Держлісагентства та територіальних управлінь, науковців.

На порядок денний виносились актуальні проблеми лісової галузі. Розглядалися питання господарсько-фінансових показників діяльності лісогосподарських підприємств, підсумків роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр., стану ведення мисливського господарства, готовності підприємств до пожежонебезпечного періоду та здійснення заходів профілактики і гасіння лісових пожеж, а також діяльності підприємств наукових установ.

Найбільш резонансне обговорення серед присутніх викликало питання пожежної безпеки в лісах. Хоча підприємства галузі на даний час перебувають в повній готовності, проте через недостатнє фінансування є проблеми з поповнення резерву паливно-мастильних матеріалів для оперативного реагування, укомплектування штату лісових пожежних станцій. З метою постійного контролю пропонувалося посилити взаємодію відомчої державної охорони з пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС, вжити заходів для виконання рішень облдержадміністрацій щодо заборони відвідування лісів населенням у період високої пожежної небезпеки, а також притягнення винних в порушенні правил пожежної безпеки до встановленої законом відповідальності.

Особлива увага була звернута на діяльність наукових установ галузі. Низьке фінансування ставить під загрозу майбутнє лісової науки. Для галузевих наукових установ останні 2 роки були дуже складними. Доведені Держлісагентству з держбюджету обсяги фінансової підтримки науки склали лише близько 40 відсотків від потреби. З метою оптимізації видатків до реальних обсягів фінансування було проведено реорганізацію структури інститутів, працюючі переведені на скорочений робочий день, надавались відпустки без збереження заробітної плати, скорочено набір до аспірантури, введено режим економії витрат.

Проте проблема залишилась і на поточний рік. На проведення наукових досліджень Держлісагентству на 2015 рік виділено 4,48 млн. грн., при мінімальній потребі 12 млн. грн., з них 92% це видатки на оплату праці.

З огляду на вищезазначене, прийнято рішення проаналізувати потреби галузі у науковому забезпеченні для забезпечення замовлення наукових розробок держлісгоспами і підприємствами галузі.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління