Олександр Ковальчук: "Першочерговими завданнями є реформування галузі та допомога АТО"

18 Червня 2015р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 18 червня відбувся спільний брифінг Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка та Голови Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука на тему: «Лісогосподарська галузь: виклики, завдання, перспективи розвитку».

Головним питанням порядку денного було питання реформування лісової галузі, забезпечення лісогосподарських підприємств всіма необхідними лісоресурсами для будівництва фортифікаційних споруд на сході країни та стан пожежної безпеки в лісах.

Олексій Павленко відзначив, що ключовими завданнями, які стоять перед новим головою Держлісагентства є максимальна допомога зоні АТО лісоматеріалами, поглиблення лісопереробки і залучення інвестицій, боротьба з корупцією і прозора кадрова політика та впровадження європейських принципів екологічної безпеки.

Щодо будівництва фортифікаційних споруд в зоні АТО, Олександр Ковальчук повідомив, що загальний об’єм замовлення від Міністерства оборони становить 154 тис. кбм лісоматеріалів. У цьому контексті виконується завдання щодо поставки лісоматеріалі підрядникам обласних державних адміністрацій в загальному об’ємі – 51 тис. кбм.

Станом на 18 червня держлісгоспами поставлено біля 35 тис. кб лісоматеріалів та 1,5 тис кбм пиломатеріалів на загальну суму 22,3 млн. грн. Друге завдання – це безплатна передача з балансу лісогосподарських підприємств на баланс Міністерства оборони України 17 тис. кбм лісоматеріалів. Станом на сьогодні, поставлено більше 15,5 тис. кбм деревини.

Також Олександр Ковальчук поінформував, що ведеться активна робота над реформуванням та удосконаленням основних напрямків лісогосподарської діяльності. «Наразі ми маємо розроблений проект Концепції реформування лісового і мисливського господарства України, який проходить громадське обговорення. Найближчим часом ми опрацюємо пропозиції та зауваження до документу. Після цього проект буде подано на розгляд до Мінагрополітики»,- резюмував Голова Держлісагентства.

Нагадуєм, основними положеннями Концепції є: чітке розмежування контрольних та господарських функцій в державних органах управління лісовим господарством; вдосконалення механізму фінансування лісового господарства з урахуванням регіональних особливостей» вдосконалення системи оподаткування; оновлення системи продажу необробленої деревини.


Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління