В Україні є головний контролюючий орган для усіх галузей, зокрема лісової, і це - суспільство, - Олександр Ковальчук

23 липня 2015р, Новини. Прес-служба

Голова Державного агентства лісових ресурсів Олександр Ковальчук прокоментував ідею парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи щодо створення одного контролюючого органу у сфері екології.

«В Україні є головний контролюючий орган для усіх сфер, зокрема лісової галузі. Цей орган називається українським суспільством. Активну позицію в екологічній сфері займають громадські організації. Усі інші офіційні органи повинні, перш за все, здійснювати ефективне державне управління створювати належні умови для розвитку відповідних сфер екології. Зокрема, це потрібно робити і законодавчими методами», - зазначив Олександр Ковальчук.

Він підкреслив, що ключовим завданням Держлісагентства є ефективне ведення лісового господарства, організація ринку деревини, реформування відповідно до європейських норм лісової галузі, зменшення самовільних рубок, а також створення сприятливих умов для державно-приватного партнерства в сфері лісового господарства.

«Ми спільно з профільним комітетом Верховної Ради, міністерствами і відомствами із залученням громадськості та науковців працюємо над концепцією реформування галузі», - підкреслив Голова Держлісагентства.

Як повідомив Олександр Ковальчук, в агентстві вже є свої напрацювання, зокрема, Концепція реформування лісового і мисливського господарства України, на основі якої створюється Стратегія збалансованого розвитку лісового та мисливського господарства України.

«Питання не стоїть в структурі. Перш за все, потрібно працювати над змістом та якістю реформ», - наголосив Олександр Ковальчук.

dklg.kmu.gov.ua

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління