Олександр Ковальчук: "Європейський досвід - одне робоче місце в лісовому господарстві створює додатково 10 в суміжних галузях"

3 серпня 2015р, Новини. Прес-служба

Державне лісове агентство активно працює над впровадженням оптимальної європейської моделі лісового господарства. За два місяці проведено консультації з міжнародними експертами, зокрема з Латвії, Болгарії, Польщі, Німеччини тощо.

«Галузь гостро потребує реформування, перш за все необхідно розподілити контрольні та управлінські функції, підвищити рівень економічного потенціалу, продуктивність і прибутковість»,- заявив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук на прес-конференції в ІА «Укрінформ».

На думку керівника відомства, це забезпечить інвестиційну привабливість та розвиток не тільки лісогосподарської галузі, а й інших секторів економіки. Досвід Латвії свідчить, що після проведення реформ, одне робоче місце в лісовому господарстві створює додатково 10 робочих місць в суміжних сферах економіки.

«Результатом нашої роботи стала розробка Концепції реформування лісового і мисливського господарства України, яка затверджена Координаційною радою з питань реформування галузі та пройшла громадське обговорення. Але для ефективного впровадження визначених Концепцією принципів та напрямків реформування однозначно потрібні кадрові зміни. І ми зробили цей перший крок. Вперше в історії відомства на відкритий конкурс виставлено 47 вакансій директорів держпідприємств із сфери управління»,- зазначив Олександр Ковальчук.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління