Лісопорушників спіймали "на гарячому" за допомогою встановлених фотопасток

3 серпня 2015р, Новини. Прес-служба

Для ефективнішої боротьби з лісопорушеннями в ДП "Боринське лісове господарство" закупили та встановили в окремих лісових масивах, де найбільше дошкуляють крадії, спеціальні фотопастки, які фіксують лісопорушників й передають на мобільний телефон чи комп’ютер лісовій охороні.

Уже буквально через декілька днів після встановлення, лісівники пересвідчилися в їх ефективності. Так, 23 липня прилади зафіксували в урочищі Сянське Яблунського лісництва (18 квартал) два випадки протиправної діяльності. В одному випадку – житель с. В. Яблунька Іван Никандорович Бринько , 1983 р.н., разом із дочкою Вікторією о 7 год. 26 хв. вивозили з лісу підводою дрова, в іншому – житель хутора Тарнава Михайло Юрійович Юрчик разом із сином Дмитром також займалися незаконним промислом. Це правопорушення зафіксовано о 18 год. 31 хв. Матеріали по обох фактах про лісопорушення скеровано у правоохоронні органи.

Як бачимо, зараз на допомогу лісовій охороні прийшли сучасні технології і, хочеться вірити, що з їх допомогою значно вдасться скоротити незаконні вирубки лісу.


Василь КОВАЛЬЧИН,
провідний інженер охорони та захисту лісу
ДП «Боринське лісове господарство»

borlis.com.ua 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління