Ліси під надійною охороною

3 серпня 2015р, Новини. Прес-служба

Однією з проблем в останні роки стали загрози пожеж з боку сільськогосподарських полів. Справа в тому, що населення масово випалює на полях минулорічні сухі бур’яни та післяврожайні рештки. Вогонь з цих ніким не контрольованих сільськогосподарських полів створює реальну загрозу лісовим масивам. Через те, де кожне поле перебуває в оточенні лісів, ми ледве встигаємо боронитися з подібними пожежами. Здавалася б, земля отримала конкретних власників, тож є в кого спитати за цей злочин, інакше такі дії не назвеш. Однак власник є, а про відповідальність його законодавець забув. І виходить, що палять власники землі, а відповідають за наслідки пожеж лісівники.

В останні роки попри всі ці негаразди ми все-таки зуміли взяти контроль над пожежами в лісах. В цьому році закуплено 3 мотопомпи для подачі води з природніх водойм.

Також була закуплена система теленагляду ВПК-1600 для раннього виявлення лісових пожеж. Дана система була змонтована на пожежній вежі Берлинського лісництва. Це дозволяє побачити навіть дрібний димок, що дає можливість оперативно реагувати лісовій охороні.

ДП «Бродівське лісове господарство»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління