Ми відкриті для громадськості та спілкування!

5 серпня 2015р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 5 серпня в залі засідань Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась прес-конференція начальника управління Анатолія Дейнеки на тему: «Стан та перспективи розвитку лісового господарства».

В ході прес-конференції начальник обласного управління ознайомив присутніх з досягненнями та перспективами розвитку галузі лісового господарства.

Найбільше журналістів цікавили питання боротьби з незаконними рубками. За словами Анатолія Дейнеки, принциповою є позиція, щоб кожен факт самовільної рубки був зафіксований, а матеріали були скеровані у правоохоронні органи. На сьогодні, основними напрямками роботи з охорони лісів від незаконних рубок є здійснення патрулювання рейдових бригад, виконання спільних заходів щодо боротьби з незаконними рубками із службами ГУ МВС України у Львівській області, а також використання засобів відеоспостереження. Для прикладу, в ДП "Боринське лісове господарство" в окремих лісових масивах, де найбільше дошкуляють крадії, встановлені спеціальні фотопастки, які фіксують лісопорушників й передають на мобільний телефон чи комп’ютер відповідну інформацію лісовій охороні.

Серед інших тем, які обговорювалися на прес-конференції – проблематика всихання смерекових насаджень, розвиток переробки деревини, інформування громадськості щодо господарської діяльності в лісах області.

Як повідомив Анатолій Дейнека, одним із пріоритетних напрямків роботи є прозорість та відкритість діяльності органів лісового господарства, а саме :

- тісна співпраця з громадськими радами при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства та Львівською обласною державною адміністрацією;

- висвітлення дозволів на проведення всіх рубок (лісорубних квитків) на веб-сайтах державних лісогосподарських підприємств та веб-сайті Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства;

- щоквартальне висвітлення фінансової звітності на веб-сайтах державних лісогосподарських підприємств та веб-сайті Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства;

- інформування громад щодо господарської діяльності підприємств на сесіях, сходах сіл, громадських слуханнях;

- введення системи електронних закупівель в лісовому господарстві за допомогою веб-сайту Prozorro.org тощо.

Слід відмітити, що для забезпечення оперативного розгляду звернень громадян, вирішення їх пропозицій, заяв і скарг, що подаються громадянами, підприємствами, установами та організаціями, фізичними особами, органами місцевого самоврядування, у Львівському ОУЛМГ працює телефонна «гаряча лінія» 297-61-21.

На завершення зустрічі, начальник управління Анатолій Дейнека подякував журналістам за слушні запитання та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Присутнім було також запропоновано долучатися до проведення сезонних лісових посадок та інших лісівничих заходів, що надасть змогу представникам ЗМІ особисто ознайомитися з роботою та досягненнями галузі лісового господарства.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ




 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління