Рекреаційний потенціал Підгородцівського лісництва

18 серпня 2015р, Новини. Прес-служба

Підгородцівське лісництво знаходиться на території Сколівського і Дрогобицького адміністративних районів і займає площу 3526 га.

На території Підгородцівського лісництва знаходяться цікаві рекреаційні об’єкти, а саме: залишки наскельної фортеці «Тустань», курорт Східниця, де знаходиться рекреаційна зона «Явори» та інші цінні природні та історичні пам’ятки.

Один з найбільш відвідуваний об’єкт на території нашого парку це Урицькі скелі, адже це природний об'єкт, що має наукову, естетичну, рекреаційну та історико-культурну цінність. Упродовж 500 років (ІХ-ХІУ ст.), в епоху Руси-України і Галицько-волинського князівства на цьому місці існував княж-град Тустань, історія якого творилася багатьма поколіннями русичів-українців.

Урицькі скелі, на яких містилася наскельна фортеця, є рідкісним пам'ятним об'єктом, де поєднуються природа з історією, археологією і культурою. Комплекс пісковиків і прилегла до них територія служить базою геологічних, палеозоологічних, флористичних і ліхенологічних спостережень та наукових досліджень.

Тут і була створена зона короткотермінового відпочинку "Тустань", рекреаційна місткість якої – 50 чол.

Цікавим і перспективним для нашого лісництва є і те, що ми межуємо із знаменитим курортом «Східниця». Відпочинок в Східниці створює чудові умови для комплексного лікування багатьох недуг з використанням багатьох засобів – мінеральних вод для внутрішнього і зовнішнього застосування, озокеритної терапії, лікувальної фізкультури, та особливе цілюще Карпатське повітря. Саме тут і знаходиться рекреаційна зона «Явори», де для туристів тут облаштовано та встановлено дві альтанки, стіл з садовими лавами, чотири «стоячі столи», спортивний майданчик, стоянка для автомобілів, місця для розбиття наметів, місця для розведення вогнищ.

Для більш активних туристів прокладено еколого-пізнавальні стежки: «Околицями Тустані" та «с.Урич – с. Східниця», де можна ознайомитись також з унікальною природою нашого лісництва.

Також в адміністративному приміщенні лісництва знаходиться еколого-просвітницький центр, основними завданнями якого є:

- проведення еколого-просвітницької роботи серед дітей, школярів, студентів, відвідувачів та туристів;

- організації співпраці з школами, громадськими організаціями і громадами;

- висвітлення значення лісу для соціально-економічного розвитку країни його ролі в покращенні довкілля та оздоровлення населення;

- влаштування екскурсій з елементами відпочинку на природі.

Василь Яромій,
лісничий Підгородцівського лісництва
НПП «Сколівські Бескиди»

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління