Мисливські вежі - атрибут ефективного мисливського господарства

16 вересня 2015р, Новини. Прес-служба

Комплекс заходів, направлених на поліпшення умов існування дичини називають біотехнічними заходами господарства. Основною метою біотехнічних заходів являється охорона звірів, підгодівля, підвищення захисних властивостей угідь, селекційний відстріл, регулювання чисельності хижаків та інше.

Для виконання поставленої мети ДП «Славське лісове господарство» проводить будівництво мисливських спостережних веж з підгодівельними майданчиками, стрілецьких веж, бункерів для відстрілу хижаків.

Кожна з таких споруд служить різним цілям. Так, стрілецькі вежі відкритого типу розставляються на стрілецькі лінії в цілях підвищення безпеки при проведенні колективних полювань на копитних. А закритого типу, стаціонарні, встановлюються в місцях підгодівлі диких тварин для їх обліку. Вони можуть бути використані для селекційного або вибіркового відстрілу, який зручніше і ефективніше проводити саме в цих місцях. Стрілецькі вежі відкритого типу, поширені в європейських мисливських господарствах, ніколи не ставляться поблизу підкормових майданчиків. Європейська мисливська мораль цього не допускає. І ми активно пропагуємо такий підхід у себе в угіддях, стрілецькі вежі, що гарантують безпеку мисливців на полюванні, як правило, ставляться на лінії передбачуваного виходу дичини з загону на кордоні лісу і поля або на широких спеціальних просіках, званих стрілецькими лініями. Тут і техніка безпеки, і висока організація полювання, і економія часу на проведення полювань. 

Єгерська служба лісгоспу, за останні два роки, звела 8 стрілецьких веж відкритого типу, 5 спостережних, закритого типу, 2 вишки та 1 бункер для відстрілу хижаків.

Провідний інженер мисливствознавець
ДП «Славський лісгосп»

Попович А.П.

http://www.slavsklis.com.ua

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління