У стінах рідної альма-матер лісівники Львівщини урочисто відсвяткували професійне свято

21 вересня 2015р, Новини. Прес-служба

18 вересня, у конференц-залі Національно лісотехнічного університету України зібрались лісівники Львівської області та представники деревообробних підприємств для урочистого святкування професійного свята – Дня працівника лісу.

У святковому заході взяли участь: начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства - Анатолій Дейнека, голова Львівської ОДА – Олег Синютка, голова Львівської обласної ради – Петро Колодій, академік НАН України і почесний директор Інституту екології Карпат НАН України – Михайло Голубець, академік НАН України і ректор Національного лісотехнічного університету України – Юрій Туниця, директор департаменту екології та природних ресурсів, депутат Львівської обласної ради - Олексій Балицький. Також були присутні керівники лісогосподарських підприємств, лісничі, ветерани лісового господарства та представники деревообробних підприємств.

Першим привітав лісівників начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, Анатолій Дейнека: «З першим подихом осені приходить наше професійне свято, до якого наші трудові колективи дійшли із вагомими здобутками: виконані всі лісогосподарські показники, заплановані на цей період. Ліси виконують величезну екологічну, економічну і соціальну роль у суспільстві, тому саме відтворення лісів є одним із найголовніших показників нашої роботи. Загальні обсяги відтворення лісів у 2015-му році склали майже 3000 га. Зокрема, створено 1378 га лісових культур, 1426 га забезпечено природне відновлення лісів. Значну роботу проведено з метою забезпечення лісового господарства якісним садивним матеріалом. З цією метою в області функціонує 214 лісових розсадників загальною площею 158 га, де вирощують понад 15 млн. штук сіянців і саджанців основних лісовідновлюючих порід, а також дерев і кущів для озеленення населених пунктів». Анатолій Михайлович подякував працівникам лісової охорони за хорошу роботу і збереження лісів від пожеж у літній, надзвичайно спекотний період.

Поділився своїми привітаннями та вручив кращим працівникам нагороди і Олег Синютка, голова Львівської ОДА. Зокрема, він наголосив, що лісогосподарські підприємства повинні самостійно розвивати деревообробку та бути конкурентноспроможними з приватними деревообробними підприємствами. Також, значну увагу Олег Михайлович звернув на проблемі всихання ялицевих насаджень у Карпатах, і наголосив на потребі публічності в діяльності лісових підприємств, зокрема, щодо вирубки лісових насаджень та відновленні корінного деревостану.

Петро Колодій, голова Львівської обласної ради, подякував працівникам лісової галузі за щоденну працю та вручив кращим працівникам нагороди обласної ради. На думку очільника обласної ради, сьогодні особливу увагу слід зосередити на розвитку перспектив деревообробної галузі. «Знаковим є те, що в Україні врешті ухвалено закон про заборону експорту лісу-кругляку. Тепер лісове господарство отримало можливість розкрити потенціал та наростити потужності у галузі деревообробки, що обов'язково дасть фінансовий і економічний ефект для Львівщини», - наголосив Петро Несторович.

Юрій Туниця, ректор Національного лісотехнічного університету України, привітав усіх лісівників у стінах рідної альма-матер. «Сьогоднішнє свято є приводом для роздумів. Я б хотів звернути вашу увагу на декількох питаннях. Одне з них – це ліс в інтегральному розвитку суспільства. За Кіотським протоколом, ті країни, які мають ліси отримують від менш лісистих країн кошти на відновлення лісів. Усі ми знаємо, що Україна отримала певну кількість коштів від Японії, але, на жаль, вони були розподілені на інші потреби, а не на відновлення лісів. Також дуже важливим питанням є економіка. У зв'язку з мораторієм на експорт круглої деревини, ми повинні задуматися над виживанням галузі. Потрібно відновлювати деревообробку на лісогосподарських підприємствах і частину деревини переробляти на власних підприємствах і мати з цього економічний прибуток», - зазначив Юрій Юрійович, академік НАН України.

По завершенні урочистого заходу усі присутні виконали Державний Гімн України.

http://www.nltu.edu.ua
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління