Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Держлісагентством України та WWF-DCP

29 вересня 2015р, Новини. Прес-служба

Враховуючи спільні інтереси з питань сталого використання природних лісових ресурсів України, у Держлісагентстві 28 вересня 2015 року підписано «Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Державним агентством лісових ресурсів України та Дунайсько-Карпатською програмою Всесвітнього Фонду природи» як основу для співпраці в галузі збалансованого управління лісами.

Меморандум підписано Головою Державного агентства лісових ресурсів України Олександром Ковальчуком та Виконавчим Директором Дунайсько-Карпатської програми Всесвітнього Фонду природи (WWF-DCP) Андреасом Бекманом.

З метою забезпечення збереження та сталого розвитку природних територій та об’єктів природно-заповідного фонду у лісах і припинення втрат ландшафтного та біологічного різноманіття, Держлісагентство та WWF-DCP співпрацювати­муть у таких напрямах:

· ефективне впровадження лісового законодавства, пов’язаного зі сталим розвитком лісів, збереженням біорізноманіття та управлінням ними;

· зменшення впливу змін клімату та адаптація до його змін у лісовому секторі;

· реалізація заходів щодо розвитку мережі природно-заповідного фонду у межах лісових територій та недопущення втрати цінних природних територій з метою їх резервування для подальшого збереження, що особливо стосується старовікових лісів та пралісів;

· впровадження та реалізація міжнародних проектів щодо лісового господарства на території України;

· підвищення обізнаності та екологічної свідомості громадськості, освіти та розвитку екологічної культури населення у галузі сталого управління лісовими територіями.

Для досягнення цілей цього Меморандуму WWF-DCP докладатиме зусиль для залучення експертних знань, ресурсів, а також пошуку фінансової під­трим­ки співробітництва та налагодження комунікації для адаптації лісогосподар­сько­го та природоохоронного законо­давств до стандартів ЄС.

Співробітництво у рамках цього Меморандуму буде здійснюватися відповідно до щорічних узгоджених планів заходів. Зміст планів роботи і досягнення цілей буде залежати від низки факторів, зокрема від наявності потенціалу і ресурсів, успіху в залученні коштів, а також зовнішніх умов.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління