Висівання жолудя

9 листопада 2015р, Новини. Прес-служба

 
Одночасно із посадкою та доповненням лісових культур проводиться і заготівля лісового насіння. Саме тепер в період золотої осені заготовлюється насіння майже всіх лісоутворюючих порід. ДП „Стрийський лісгосп” в переважній більшості заготовляє насіння дуба звичайного, дуба північного та бука лісового. Цього року видався врожайний рік для дуба звичайного та бука лісового. Тому наше підприємство старається заготовити жолудя дуба звичайного якомога більше, щоб забезпечити власні потреби у стандартному садивному матеріалі не лише на рік, але й в перспективі на наступний період.

На даний час ДП «Стрийський лісгосп» вже заготовив понад 5т жолудя при плані заготівлі – 3т та продовжує заготівлю. До заготівлі жолудя дуба звичайного нашим підприємством залучаються шкільні лісництва, учнівська молодь та інші свідомі громадяни. Заготовлене насіння проходить перевірку якості (апробацію) у Львівській лісонасіннєвій лабораторії, яка встановлює клас якості насіння та дає рекомендації щодо покращення посівних якостей насіння. Після проведення апробації лісове насіння висівається на розсадниках для одержання стандартного садивного матеріалу.

Сьогоднішні дні воістину можна назвати золотими, адже стоїть ясна, сонячна погода тому ми максимально використовуємо ці чудові дні та проводимо посів жолудя в лісових розсадниках.

Так, нещодавно проведено висівання жолудя дуба звичайного в розсаднику Роздільського лісництва. На площі, де висівався жолудь, попередньо проведено комплекс механізованих робіт по підготовці ґрунту (оранка, дискування, боронування, нарізання рядочків і т.п.). В таку погожу, сонячну днину працівники Роздільського лісництва запросили собі на допомогу жителів прилеглого до лісової ділянки села Радів для проведення висівання заготовленого жолудя. На прохання лісівників відгукнулися всі небайдужі до лісу громадяни. Після короткого інструктажу та проведення майстер-класу учасники заходу організовано приступили до висівання насіння. Закипіла робота, одні підносили жолудь до ділянки, інші висівали, ще інші загортали рядочки. Спільними зусиллями лісівників та громадських активістів с. Радів було висіяно 2561кг жолудя дуба звичайного. 



Провідний інженер з лісових культур
ДП «Стрийський лісгосп»
Л.Боярчук

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління