Завершила свою роботу спільна сесія Комітету по лісу та лісовій галузі ЄЕК ООН і Європейської лісової комісії ФАО

10 листопада 2015р, Новини. Прес-служба

2–6 листопада у м. Енгелберг, Швейцарська Конфедерація, відбулася спільна сесія Комітету по лісу та лісовій галузі ЄЕК ООН і Європейської лісової комісії ФАО.

Участь у роботі сесії взяли представники лісових адміністрацій 39 країн регіону, Європейської комісії та 13 міжнародних організацій лісового профілю. Загальна кількість учасників – 230 осіб. Основними темами сесії були: внесок лісових екосистемних послуг у суспільний розвиток та основні тенденції розвитку ринку лісоматеріалів.

У ході роботи представником Держлісагентства було презентовано досягнення лісового господарства України з посилення здатності лісових екосистем у запобіганні наслідків змін клімату та проблем, що виникають під час адаптації лісів до цих змін. Особливу увагу присутніх привернула система електронного обліку деревини, що активно запроваджується в Україні.

Необхідно зазначити, що Україні ще треба переймати європейський досвід запровадження ринку екосистемних послуг. У Швейцарії лісове господарство отримує дотації з федерального бюджету за вплив лісів у попередження стихійних лих у гірських регіонах. Крім того, офіційно визнаним фактом є економія у 80 млн франків щорічно за рахунок того, що 40 % води не фільтрується завдяки позитивному впливу лісових екосистем на її якість.

Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління