В НПП "Сколівські Бескиди" облаштували площадки для глушця

12 листопада 2015р, Новини. Прес-служба

В національному природному парку «Сколівські Бескиди» діє програма «Збереження та відновлення глухаря звичайного в Сколівських Бескидах», яка передбачає комплекс заходів спрямованих на охорону та збереження цього виду. Також цікавою в цьому питанні є співпраця з Інститутом екології Карпат НАН України, які і ведуть науковий супровід програми.

Заходи передбачені програмою спрямовані на запровадження системи моніторингу за структурою, життєдіяльністю і станом особин, просторовою та часовою динамікою популяції глухаря, налагодження системи контролю за станом особин, які локалізовані на території Сколівських Бескидів, дослідження сезонних переміщень та ємності середовища, впливу глухарів на рівень біотичного і ландшафтного різноманіття, розробку ефективних заходів протидії браконьєрству.

За даними обліку чисельності глухаря, які проводились на протязі року службою державної охорони ПЗФ, на території парку налічується 7 особин. Також в перспективі спеціалістами парку розглядається питання щодо можливості вирощування пташенят глухаря в штучних умовах, з подальшим розселенням їх у природне середовище.

На даний час працівниками парку проводяться заходи, які створюють сприятливі умови в місцях токування і гніздування для їх розмноження. На території, де проходить токування, повинні бути ділянки із заростями густої трави для облаштування гнізда, невеликий «басейн» відкритого піску для «купання», а також великі зарості лісових ягід, особливо чорниці, яку глухар просто обожнює. По сусідству бажана наявність кількох мурашників та старих сосен або смерічок.

Цього тижня,  працівники парку і облаштували два такі «басейни» у типових місцях. Надіємось, що проведені заходи в рамках Програми дозволять в подальшому збільшити чисельність цього унікального птаха.


Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП «Сколівські Бескиди» 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління