Осінь – важлива пора заготівлі лісового насіння

23 листопада 2015р, Новини. Прес-служба

Для лісівників надзвичайно велике значення має підвищення продуктивності і якості лісів.

Підвищення продуктивності лісів – це не лише збільшення середнього приросту деревини, одержання більшої кількості високоякісних лісоматеріалів, а й посилення багатогранної екологічної ролі деревостанів.

Вирощування лісу буде успішним, якщо технологія виконання комплексу лісокультурних та лісогосподарських робіт буде узгоджена з законами життя лісу. Будь-який прорахунок у вирощуванні лісу коштує надто дорого і призводить до зниження його продуктивності.

Для забезпечення господарства власним якісним садивним матеріалом для майбутніх лісів лісгоспом заготовлено 7268 кг лісового насіння при плані 4500 кг, в тому числі основних лісоутворюючих порід:

- дуба звичайного 7000 кг при плані 4000 кг;

- бука лісового – 85 кг при плані 30 кг.

Заготовлене насіння буде висіяне в розсадниках підприємства.

З метою збільшення асортименту високопродуктивних шпилькових деревних порід в насадженнях підприємства Свірзьким лісництвом заготовлено та висіяно в розсаднику 10 кг ялиці білої.

Також, в 2016 році планується закладання постійних лісонасінневих ділянок модрини європейської в Романівському та Брюховицькому лісництвах, а також створення ПЛНД дугласії тисолистої в Суходільському лісництві. На даний час проводиться підбір площ під ці лісонасінневі ділянки.

Весною майбутнього року запрошуємо громадськість та учнів шкіл долучитись до відновлення лісів на Перемишлянщині.

ДП «Бібрське лісове господарство»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління