Рік виявився урожайним - заготовлено понад 34 тонни шишки ялиці білої

24 вересня 2013р, Новини. Прес-служба

В другій половині вересня державними лісогосподарськими підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства гірської частини області розпочато заготівлю шишки ялиці білої. Цей рік виявився урожайним і вже на сьогодні заготовлено понад 34 тонни шишки. Вся шишка направлена на переробку в ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр», який функціонує в смт. Брюховичі. Після переробки шишки очікується отримати понад 3000 кг насіння ялиці білої.

З метою забезпечення виходу високоякісного лісового насіння у Львівській області функціонує єдиний на Україні високотехнологічний завод з переробки лісонасіннєвої сировини та довготривалого зберігання лісового насіння.

Потужності спеціалізованого заводу Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру дозволяють проводити своєчасну переробку лісонасіннєвої сировини (шишок) хвойних порід в об’ємах, що забезпечують потребу всіх лісогосподарських підприємств області, а також частково сусідніх областей. Все насіння, що заготовлене лісогосподарськими підприємствами, проходить спеціальну апробацію, з метою недопущення використання в лісовому господарстві низькоякісного чи пошкодженого насіння.


Василь Репех, головний спеціаліст
відділу лісового господарства Львівського ОУЛМГ

  
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління