"Основне завдання Держлісагентства - забезпечення ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних і економічних умов, породного складу лісів, а також функцій, які вони виконують", - Христина Юшкевич

25 березня 2016р, Новини. Прес-служба

Про пріоритетні заходи розвитку лісової галузі у 2016 році говорилося сьогодні під час наради у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

У доповіді Першого заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич йшлося про подальше вдосконалення і розширення єдиної державної системи електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів, яка є ефективним засобом протидії незаконним рубкам та дієвим чинником підвищення ефективності лісогосподарського виробництва.

Вона також наголосила на необхідності удосконалення ринку деревини, нормативно-правового врегулювання механізму реалізації усіх лісоматеріалів необроблених, заготовлених постійними лісокористувачами, що сприятиме забезпеченню потреб вітчизняних деревообробних підприємств у сировині.

Не залишилось поза увагою і мисливське господарство, зокрема, йшлося про створення державної мисливської служби у структурі Держлісагентства.

Лісове господарство України має потребу у залученні інвестицій з метою оновлення основних засобів та матеріально-технічної бази лісогосподарських підприємств, забезпечення лісового господарства природозберігаючими технологіями, виробничими технологічними комплексами й обладнанням для лісовирощування, ведення лісовпорядкування, охорони та захисту лісів. Для цього було запропоновано розробити спеціальний портал з інвестиційних проектів лісового господарства.

Необхідною умовою для ефективного розвитку галузі є проведення державного обліку усіх лісів (останній проводився у 1996 році) та запровадження сучасних методів управління та контролю.

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління