Заготівля насіння для майбутніх лісів

24 листопада 2015р, Новини. Прес-служба


Одночасно із посадкою та доповненнями лісових культур восени проводиться заготівля лісового насіння. Саме зараз розпочинається збір лісонасіннєвої сировини ялини звичайної, модрини європейської та жолудя дуба звичайного. Особливо важливим є заготівля жолудя дуба, адже минулий рік виявився неврожайним для цієї лісоутворюючої породи. Щоб поповнити дефіцит лісонасіннєвої сировини, на нашому підприємстві прикладають максимум зусиль для збору якомога більшої кількості насіння і забезпечити в майбутньому власні потреби у стандартному садивному матеріалі на декілька років вперед.

На даний час ДП «Буський лісгосп» вже заготовив понад 3т жолудя і не зупиняється на досягнутому, продовжуючи заготівлю.

Разом із працівниками лісової охорони вагомий доробок у виконання планових показників внесли учні Куткірського, Топорівського, Соколянського, Ожидівського шкільних лісництв, учнівська молодь та небайдужі громадяни.

Заготовлений жолудь пройшов первинну перевірку на життєздатність у нас на підприємстві (використано метод флотацій жолудя), а пізніше пройде апробацію якості у Львівській лісонасіннєвій лабораторії, де буде встановлено клас якості, його посівні властивості.

Подальша доля насіння різна: частина заготовленого жолудя висівається восени у відкритий ґрунт, а частина – буде закладена на стратифікацію, щоб навесні також висіяти в ґрунт.

В кожному лісництві уже створено тимчасові лісові розсадники, проведений основний обробіток грунту і висіяний жолудь. Так, в Незнанівському лісництві висіяно 250 кг, в Боложинівському – 400 кг, а в Соколянському - 560 кг жолудя.

Внаслідок сприятливих погодних умов у ДП «Буське лісове господарство» також проведено очистку лісосік та підготовку ґрунту під лісові культури 2016р. на площі 43га.


ДП «Буське лісове господарство»  

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління