У неділю 29 листопада на Львівщині розпочнеться сезон полювання на зайців

27 листопада 2015р, Новини. Прес-служба

З нетерпінням мисливці Львівщини очікували початку відкриття полювання на хутрових звірів, яке в народі називають полюванням на зайців. Тривати полювання на зайців у більшості колективів мисливців буде до січня, в окремих колективах, де зайців дбайливо оберігали і їх є достатньо, щоб полювати на них - до середини січня. Мисливські колективи, які добре охороняли свої мисливські угіддя і дбали про корм та захист для звірів протягом зимового періоду мають більше виходів від мисливських колективів котрі не змогли вберегти та створити умови для примноження та зростання чисельності цього популярного виду звірів, на якого залюбки виходять на полювання невеликими групами мисливці з своїми вірними чотириногими мисливськими помічниками–собаками. Адже полювання на зайців захоплююче та емоційне, тому що можна, крім зайців, полювати ще й на лисицю руду, яка останнім часом повертає популярність свого пишного хутра, і все більше цінується серед дівчат.

Протягом дня полювання один мисливець за один світловий день може вполювати одного зайця. Крім цього, мисливець може одночасно полювати на вовка, лисицю та єнотоподібного собаку. На ці види звірів обмежень не встановлено і якщо мисливцеві пощастить він може вполювати не одну особину цих звірів. Полювання на ці види звірів, крім зайців, буде тривати до закінчення лютого наступного року.

Для цих мисливців, які мають змогу вийти у поле цієї неділі пригадаємо про документи, які необхідно мати при собі на полюванні:

  • посвідчення мисливця;
  • сезонна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (відстрілочна картка);
  • відповідний дозвіл на право користування вогнепальною зброю, зверніть увагу щоб дозвіл не був прострочений;
  • якщо мисливець полює з собакою, повинен мати паспорт на собак мисливських порід.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Мисливці повинні пам’ятати і про безпеку на полюванні. Строго дотримуватись правил поведінки з зброєю та порядку проведення полювання в господарстві, та про чималі штрафні санкції і суму відшкодування збитків, завданих незаконним полюванням на зайця - русака у розмірі 500грн.

Всім мисливцям області бажаємо влучних пострілів, хороших трофеїв, і як заведено перед полюванням …Ні пуху! Ні пера! З першим полем.

Бурмас В.Р.,
начальник відділу охорони, захисту лісу

та мисливського господарства

Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління