У Львівському ОУЛМГ відбулася семінар-нарада з охорони праці

4 грудня 2015р, Новини. Прес-служба

03 грудня 2015 року у Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства відбулася семінар-нарада з охорони праці за участю представників Державного агентства лісових ресурсів України, Державної служби України з питань праці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, спеціалістів охорони праці підприємств управління. 

У вступному слові начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства А.М. Дейнека відмітив актуальність питань безпеки праці, поліпшення умов праці, профілактики виробничого травматизму працівників лісового господарства та роботу підприємств управління в цьому напрямку. На заходи з охорони праці витрачено за 9 міс. 2015 року 3169,736 тис. грн., що становить 958 грн. на одного працівника. Підприємства Львівського ОУЛМГ одержали дозволи Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. У 2015 році проведено на підприємствах управління наглядовий аудит з лісової сертифікації стандарту FSC та отримано позитивний висновок, в тому числі що стосується дотримання вимог Кодексу з безпеки праці у лісовому господарстві Міжнародної організації праці ILO.

Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Держлісагентства України Мусійовський А.Й поінформував присутніх про стан охорони праці на підприємствах галузі. У виступі було відмічено зменшення кількості випадків травмування у 2015 році у порівнянні з минулим роком, проаналізовано обставини, причини і наслідки нещасних випадків на виробництві, вказано найхарактерніші порушення вимог охорони праці, виявлені при проведенні відомчого контролю на підприємствах галузі. 


Начальник відділу нагляду в АПК та СКС головного управління Держпраці у Львівській області Курило В.М. розповів про превентивні заходи, які проводяться державними інспекторами для попередження виробничого травматизму на підприємствах області. Було відмічено, що основними причинами травмування працівників є організаційні причини, що свідчить про певне недопрацювання на всіх рівнях: від керівника підприємства – до керівників структурних підрозділів. І важлива роль у профілактиці травматизму покладена на служби охорони праці підприємств. 

У своїх виступах начальник відділу з питань додержання законодавства про працю головного управління Держпраці у Львівській області Лєсна Л.С. та начальник відділу профілактики виробничого травматизму ВВД ФССНВ в м. Львові Білань М.М. закцентували увагу на змінах у законодавстві про працю і виплатах потерпілим у випадку ушкодження здоров’я.

У другій частині семінару було проведено зі спеціалістами охорони праці підприємств обласного управління навчання щодо впровадження та функціонування на підприємствах, які перебувають у сфері управління Державного агентства лісових ресурсів України, нової Система управління охороною праці та ризиками, яку розроблено на основі національного стандарту ДСТУ OHSAS 18001:2010. Присутні відмітили інноваційний характер даного нормативно-правового акта, який направлений на виявлення небезпек, передбачення нещасних випадків і їх запобігання.

Відділ лісових ресурсів, машин та технологій

Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління