Відбулись аукціонні торги

4 грудня 2015р, Новини. Прес-служба

3 грудня поточного року на Товарній Біржі «Львівська Універсальна» відбулись аукціонні торги деревиною лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ заготівлі першого кварталу 2016 року.

Лісогосподарськими підприємствами було виставлено на торги 50,4 тис. м3 деревини (як і передбачалось виробничою програмою 1 – го кварталу 2016 р.).

На торги зареєструвалось та брало участь 153 учасники – представники малого та середнього бізнесу переробників деревини.

Перед початком торгів відбулась жвава дискусія щодо існуючих правил продажу необробленої деревини. Перед переробниками деревини виступив заступник начальника – головний інженер Львівського ОУЛМГ Громяк Ю. О.

Найбільше питань виникало щодо необхідності отримання приватними підприємствами ДОЗВОЛУ Територіальних управлінь Держгірпромнагляду на право експлуатації технологічного устаткування деревообробної промисловості.

Головний інженер обласного управління розказав, що наявність такого ДОЗВОЛУ регламентується Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. за № 1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки». Окрім цього, в новій редакції Закону України «Про охорону праці» в статті 21 визначено «Роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».

Цією ж статтею визначено, що «У разі коли роботодавець не одержав зазначеного дозволу, місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, за поданням центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці, вживає заходів до скасування державної реєстрації цього підприємства у встановленому законом порядку за умови, якщо протягом місяця від часу виявлення вказаних недоліків роботодавець не провів належних заходів з їх усунення».

Наявність такого ДОЗВОЛУ також регламентується Законом України від 19 травня 2011 року № 3392-VI. В додатку до Закону - «Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» пунктом 48 визначено необхідність наявність «Дозволу на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки)».

Усі учасники з розумінням віднеслись до роз’яснень, які надав головний інженер управління.

Після дискусії відбулись аукціонні торги. Торги показали, що попит на лісопродукцію не зменшується. Найбільшим попитом, як і в попередні періоди, користується пиловник дубовий та буковий, технологічна сировина для переробки хвойна та твердолистяна (дубова, букова). Зростає попит на пиловник хвойний, особливо сосновий та ялиновий. На пиловник ялицевий попит дещо менший.

Найбільше зростання цін зафіксовано на пиловник дубовий, кленовий, технологічну сировину для переробки та пиловник сосновий.

Із виставленої лісопродукції, за попередніми підрахунками, продано понад 80%. Після отримання від Товарної Біржі результатів аукціонних торгів, вони будуть опрацьовані та оприлюднені на нашому сайті.


Відділ лісових ресурсів, машин, та технологій

Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління