На Львівщині розпочато ялинкову компанію 2015-2016 рр.

9 грудня 2015р, Новини. Прес-служба

8 грудня 2015 року у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства було проведено обласну нараду з нагоди початку ялинкової компанії 2015-2016 років на Львівщині.

У нараді взяли участь перший заступник начальника управління - головний лісничий Целень Я.П., інспектор управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області Гараміта Р.Б., заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадмінстрації Харчук В.М., заступник начальника Держекоінспекції у Львівській області Стрищак В.І., провідний спеціаліст лісового господарства ОКСЛГП «Галсільліс» Парубій Р.О., головні лісничі та інженери охорони, захисту лісу всіх державних лісогосподарських підприємств управління та представники засобів масової інформації.

На нараді були розглянуті питання охорони, заготівлі, маркування та реалізації новорічних ялинок.

На ялинкову кампанію 2015-2016рр. лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 14,2 тис.шт.

Середня ціна на ялинки 1-3м буде становити від 50 до 150 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна буде дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і в минулому році, кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товарно-транспортних накладних (ф-ТТН-ліс), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства, за підписом лісничого та бухгалтера лісництва. Для державних лісогосподарських підприємств реалізації підлягають новорічні ялинки з обов’язковим маркуванням бірками зі штрих-кодом.  

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 24 листопада 2015 року №91/3/175-і "Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період", яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

З ініціативи Львівського ОУЛМГ, Головою Львівської облдержадміністрації видано розпорядження від 07.12.2015р. № 780/0/5-15 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2016 року».

На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, держекоінспекції, правоохоронних органів, для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн. та нараховуватиметься шкода завдана природному середовищу розмір якої за одне деревце в залежності від величини становить від 247 грн. і більше (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

Наближаються свята Нового року та Різдва Христового. Звертаємось до всіх громадян - не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування. Підтримайте акцію Львівського ОУЛМГ «Не купуй краденого».

Спільними зусиллями лісової охорони, правоохоронних органів, засобів масової інформації та громадськості будемо проводити роз’яснювальну роботу серед населення, з метою належної охорони та запобігання незаконного вирубування новорічних ялинок.

ПРЕС-РЕЛІЗ ЛЬВІВСЬКОГО ОУЛМГ
про проведення ялинкової компанії 2015-2016 років


Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління