Проведено нараду для головних бухгалтерів лісогосподарських підприємств області

2 жовтня 2013р, Новини. Прес-служба

01.10.2013 року у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась нарада для головних бухгалтерів лісогосподарських підприємств області. Нарада проходила за участі начальника управління Тирчика А.Б., начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера управління Лесіва М.Є. та директорів державних лісогосподарських підприємств.

На нараді було обговорено основні завдання та заходи щодо запобігання порушенням та зловживанням при здійсненні касових операцій, а також операцій, пов’язаних з підзвітними сумами. Розглянуто основні види порушень, виявлених під час проведення комплексних ревізій ряду підприємств управління щодо видачі працівникам під звіт готівкових коштів на господарські потреби. До відома присутніх доведено основні нормативно-правові акти, які регламентують дотримання касової дисципліни на підприємствах державної форми власності.

Начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Лесів М.Є. звернув увагу головних бухгалтерів підприємств на необхідність посилення контролю за рухом готівкових та безготівкових грошових коштів, рухом залишків ТМЦ, забезпечення дієвого внутрішнього контролю з метою передбачення ризиків та уникнення зловживань і порушень. Лесів М.Є. рекомендував директорам та головним бухгалтерам впровадити застосування в господарській та фінансовій діяльності безготівкових розрахунків за допомогою пластикових карток.

За результатами наради узагальнено рекомендації, впровадження яких, дозволить звести до мінімуму порушення, при здійсненні касових операцій, а саме:

- відповідно обладнати приміщення каси;

- укладати договори про матеріальну відповідальність;

- проводити раптові ревізії каси;

- забезпечувати дотримання порядку витрачання готівки з виручки;

- переходити на безготівкові розрахунки, в т.ч. із штатними працівниками;

- здійснювати суворий контроль за картками та талонами на ПММ;

- мінімізувати придбання ТМЦ з під звіту;

- передбачити в посадових інструкціях відповідальність працівників за збереження документів до передачі їх в архів;

- удосконалити графік документообігу.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління