Будьмо відповідальними перед лісом!

22 грудня 2015р, Новини. Прес-служба


З настанням зими та приближенням новорічно-різдвяних свят у працівників лісової галузі добавляється клопотів. Так уже повелося, що на новорічні свята кожен прагне прикрасити свій дім живою, вічнозеленою лісовою красунею – ялинкою.

15 грудня біжучого року інженер з охорони та захисту лісу ДП «Стрийський лісгосп» Цимбалюк О.Т. виступив на місцевому радіо «Стрий FM» з роз’ясненням широким колам громадськості, як правильно і де саме придбати новорічне деревце.

Основні питання озвучені у виступі додаємо на свою сторінку.

Наближається Новий 2016 рік. Напередодні свята, наші співгромадяни бажають мати у своєму домі новорічну ялинку. І виникає питання: де її взяти?

Необхідно знати, що заготівлю новорічних ялинок проводять тільки спеціалізовані лісогосподарські підприємства на ділянках і в обсягах, погоджених відповідними органами охорони природи.

При реалізації кожна новорічна ялинка обов’язково маркується пластиковими бирками зі штрих-кодом. Лісництво виписує споживачеві ТТН (товарно-транспортну накладну) завірену гербовою печаткою лісгоспу з підписом лісничого.

При затриманні громадян за відсутності відповідно оформлених документів на придбання лісової продукції, її буде вилучено працівниками державної лісової охорони і працівниками органів внутрішніх справ. На винних накладається штраф залежно від ступеня пошкодження і категорії захищеності насаджень, в яких скоєно самовільну порубку дерев та незаконну заготівлю лісової продукції. Крім цього, стягується шкода завдана лісовому господарству.

Тому, необхідно задуматись над тим, чи варто йти самовільно рубати дерево, чи краще придбати необхідну продукцію у встановленому законом порядку. Розуміння громадянами Стрийського, Жидачівського та Миколаївського районів в необхідності бережливого ставлення до лісових насаджень, повага до чинних законів і правил стане запорукою того, що новорічна ялинка принесе у наші домівки лише радість та щастя.

Шановні громадяни! У випадку, якщо вам стало відомо про факти самовільної заготівлі новорічних ялинок та інших порушень лісового законодавства, просимо повідомити про це працівникам лісової охорони ДП «Стрийський лісгосп» за номером (03 245) 5-34-74

Інженер з охорони та захисту лісу
ДП «Стрийський лісгосп»

Цимбалюк О.Т.
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління