Лісівники Львівщини розглянули питання роботи з кадрового забезпечення підприємств та впровадження наукових розробок

3 жовтня 2013р, Новини. Прес-служба

01 жовтня 2013 року відбулось чергове засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Начальник управління Андрій Тирчик відкрив засідання колегії та ознайомив присутніх з порядком денним та регламентом проведення колегії.

Про стан роботи з кадрового забезпечення підприємств лісового господарства колегію інформував головний спеціаліст з кадрового забезпечення управління Балич І.Д. Він повідомив, що чисельність працівників в апаратах підприємств безпосереднього підпорядкування та їх структурних підрозділах становить 1393 особи. Керівних працівників і спеціалістів з фаховою освітою в області працює 60%, що на 3,1% більше ніж у 2012 році. Найвищий відсоток фахової освіти (100%) це керівники підприємств та їх заступники, начальники відділів. Високі показники фахової освіти також в інших керівних працівників, в т.ч. лісничих – 90,1%. Щороку досить велика кількість майстрів лісу підвищують свій кваліфікаційний рівень шляхом курсів підвищення кваліфікації в «Укрцентркадриліс» та Карпатському навчальному регіональному центрі. Значна увага приділяється роботі із шкільною учнівською молоддю, так на базі підприємств обласного управління функціонує 43 шкільні лісництва, членами яких є 758 учнів.

Підсумовуючи виступ доповідача голова колегії - начальник управління Тирчик А.Б. доручив керівникам лісогосподарських підприємств активізувати профорієнтаційну роботу зі шкільними лісництвами, оскільки справжні фахівці лісового господарства зростають з юних лісівників та тримати на постійному контролі питання планування резерву та підбору кадрів, підвищенню їх кваліфікації та освітнього рівня.

По другому питанні порядку денного «Про науково-дослідну діяльність підвідомчих наукових установ Держлісагентства та впровадження наукових розробок на підприємствах управління» колегію інформував заступник начальника управління Целень Я.П. Він повідомив, що на протязі багатьох років обласне управління співпрацює з Українським науково-дослідним інститутом гірського лісівництва ім. П. С. Пастернака (УкрНДІгірліс) та Інститутом екології Карпат НАН України. У 2012 році впроваджено результати наукових розробок УкрНДІгірліс у практичну діяльність лісогосподарських підприємств управління. Також обласним управлінням налагоджено співпрацю з Національним лісотехнічним університетом України, зокрема спільно з науковцями університету закладено 6 науково-виробничих стаціонарів на базі ДП «Бібрський лісгосп», ДП «Самбірський лісгосп», ДП «Стрийський лісгосп» та ДП «Радехівський лісгосп».

Окрім того, члени колегії розглянули ряд інших поточних питань: хід заготівлі лісового насіння, забезпечення функціонування електронного обліку деревини та роботу рейдових бригад підвідомчих підприємств з виявлення порушень лісового та мисливського законодавства.

Заступник начальника управління Гром’як Ю.О. звернув увагу керівників лісогосподарських підприємств стосовно дотримання планів-графіків будівництва лісових автомобільних доріг в 2013 році та щодо придбання і впровадження повітряно-трелювальних установок у підвідомчих підприємствах. Він також наголосив забезпечити дотримання вимог стану охорони праці на підприємствах та тримати на контролі питання роботи підприємств, що надають послуги по лісозаготівлі.

У своєму виступі начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ Коновалець І.Л. проінформував колегію про роботу підрозділів по виробництву дров колотих паливних та їх реалізацію кінцевим споживачам та ацентував увагу керівників підприємств на недопущенні зростання залишків лісопродукції на всіх видах складів.

Начальник відділу мисливського господарства Бурмас В.Р. детально зупинився на питаннях дотримання законодавства, що стосується умов та порядку проведення полювання в мисливських угіддях.

Разом з тим, заслухано та обговорено питання створення Асоціації випускників Національного лісотехнічного університету України за зверненням ректора університету Туниці Ю.Ю., а також щодо видавництва книги про випускників НЛТУ України.

За результатами засідання колегії були прийняті проекти постанов та дано ряд доручень відповідним виконавцям.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління