Підсумки роботи підприємств Львівського ОУЛМГ в частині сплати податків та обов’язкових платежів за 2015 рік

18 січня 2016р, Новини. Прес-служба

Підприємствами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства протягом 2015 року було сплачено до бюджетів усіх рівнів 122,8 млн. гривень податків та платежів, в той час коли з державного бюджету України лісогосподарським підприємствам області на ведення лісового та мисливського господарства у минулому році було виділено 6,9 млн. грн. Зокрема до державного бюджету України було сплачено 74,3 млн. грн.

Значну частину у частці платежів до держбюджету України, 26,8 млн. грн., складає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів. Відповідно до статті 64 Бюджетного кодексу України 50 відсотків рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування, зараховується до обласних бюджетів. Тобто 13,4 млн. грн. із загальної суми сплаченої до державного бюджету рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів поповнило Львівський обласний бюджет у 2015 році.

Водночас підприємства управління за минулий рік 48,5 млн. грн. сплатили до місцевого бюджету Львівщини, з яких 18,0 млн. грн. становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів, яка поповнила доходи загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських, селищних бюджетів. Оскільки у відповідності до статті 69 Бюджетного кодексу України такі платежі зараховуються до бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням (місцем розташування) відповідних природних ресурсів, у розпорядження місцевих громад протягом минулого року надійшло 18,0 млн. грн., які вони змогли використати для потреб громади. Свідченням стабільної роботи лісогосподарських підприємств Львівщини та досить високого рівня доходів лісівників є розмір сплати податку з доходів фізичних осіб, який за 2015 рік склав 29,5 млн. грн. при середньообліковій чисельності працюючих 3124 осіб.

Крім цього сплата підприємствами Львівського обласного управління єдиного соціального внеску склала за рік 66,7 млн. грн.

Відділ бухгалтерського
обліку, звітності та
внутрішнього аудиту
Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління