Облік мисливських видів звірів та птахів фауни Львівщини

21 січня 2016р, Новини. Прес-служба

З настанням зими мисливські господарства проводять підгодівлю мисливської фауни, займаються біотехнією, регулюванням чисельності хижаків, організовують змагання мисливських собак. Для нікого не секрет, що для цього щоб полювати осінньої пори необхідно допомогти дичині перезимувати та порахувати скільки звірів залишилося після сезону полювання в угіддях господарства. Зрозуміло, що ведення раціонального мисливського господарства немислиме без знання чисельності об'єктів полювання. Тому обліку мисливських звірів і птахів з кожним роком приділяється все більше уваги.

Завдання обліку - з'ясувати чисельність тварин і їх розміщення на території господарства. Для організованого проведення облікових робіт мисливськими колективами області Львівське облуправління лісового та мисливського господарства з метою здійснення контролю за проведенням обліку чисельності мисливських і червонокнижних мисливських видів звірів та птахів, - видало відповідний наказ. Всі користувачі мисливських угідь, а їх у нашій області є 79, мають час щоб провести облікові роботи до 15 лютого цього року. Облік буде проводитись одночасно на всій території Львівської області, а точніше - на загальній площі мисливських угідь області – 1 млн. 771 тис. га, а це 81% території області і 4% мисливських угідь України, з них: польові угіддя становлять 1 млн. 73 тис. га, лісові – 653 тис. га та водно-болотяні – 45 тис. га.

За даними вітчизняної науки в мисливських угіддях Львівщини обліковано 71 вид ссавців та 199 видів птахів. Багато з них − об’єкти полювання, але мисливське значення мають тільки 26 видів, з яких використовується 16. У лісах Львівщини є лосі, олені, лані, кабани, козулі а також борові птахи: глушці, тетеруки, орябки та голуби дикі. З червонокнижних видів фауни, яких налічується понад 30 видів, водяться зубри, ведмеді, рисі, коти лісові, видри, норки європейські та багато видів птахів, на яких полювання заборонено.

Результати обліку будуть опрацьовані мисливськими господарствами, перевірені спеціалістами управління та зведені в розрізі користувачів області, адже на підставі обліків розраховуються ліміти та обсяги добування дичини на наступний сезон полювання.

Бажаємо усім мисливським колективам організовано, з дотриманням чинних інструкцій та вимог нормативних актів провести облік у наданих в користування мисливських угіддях. Запрошувати на облік не тільки штатних працівників, членів товариства та контролюючих спеціалістів, а також запросити інспекторів Держекоінспекції, спеціалістів Департаменту екології та природних ресурсів Львівської області і громадських активістів для відкритості та участі у проведенні обліку.


Начальник відділу-головний
мисливствознавець управління

В.Бурмас

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління