Відкритість та прозорість

3 лютого 2016р, Новини. Прес-служба

Професія лісівника останнім часом стала найпопулярніша і на думку громадськості одна з "найкорумпованішою", лісове господарство оповите "тіньовими схемами", де масово і незаконно вирубується ділова деревина.

Проте за результатами проведеного чергового наглядового аудиту з лісової сертифікації в державних лісових підприємствах ведення лісового господарства в цілому відповідає вимогам міжнародного стандарту FSC , який базується на приципах та критеріях сталого ведення лісового господарства. Один з них вимагає проведення консультацій із зацікавленими сторонами та розміщення публічно доступної інформації.

Тому сьогодні із пріоритетних напрямків роботи державних лісогосподарських підприємств Львівщини є забезпечення прозорості та відкритості у своїй діяльності. З цією метою ще в грудні минулого року впроваджено механізм громадського контролю, який діє через інтернет - сторінку ДП "Сколівське ліове господарство". На офіційному веб – сайті розміщуються плани та виконання лісогосподарських заходів, місця проведення рубок та заготівля деревини, лісовідновлювальні міроприємства, рух справ про лісопорушення і браконєрство та багато іншого. Робота веб – сайту постійно вдосконалюється і буде наповнюватись тематичними рубриками.

Лісівники Сколівського держлісгоспу запрошують громадських активістів брати участь у любому із запланованих заходів.

Крім того у 2016 році відновлюється щомісячний випуск власної сторінки "Гомін лісу" в районній газеті "Бойківська думка", де будуть висвітлюватись результати лісогосподарської діяльності держлісгоспу, а також проблемні питання екологічного та соціального характеру.

В плані проведення консультацій із зацікавленими сторонами передбачаються не менше одного разу в квартал виступи перед місцевими громадами, на депутатських зібраннях, проведення круглих столів з представниками бізнесу, громадськими організаціями, активістами, виїзди у ліс за участю представників засобів масової інформації і телебачення.

Уже проведено нараду в Сколівській райдержадміністрації з новообранами головами сільських рад та районними службами по питанню сплати рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та обсяги рубок в 2016 році у розрізі населених пунктів.

Працівники Сколівського держлісгоспу розраховують, що ця постійна рутинна робота підвищить рівень довіри до господарської діяльності підприємства з боку населення та організацій, які мають законний інтерес у цьому.


ДП «Сколівський лісгосп"

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління