Прибуток — результат роботи підприємства

12 лютого 2016р, Новини. Прес-служба

Прибуток — це грошове вираження між вартістю реалізованої продукції і витратами на її виробництво.

В умовах ринкової економіки він є узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності підприємств, фактично метою їхньої діяльності.

Прибуток є необхідною умовою для інвестування в підприємство, тому що придбання нової техніки чи обладнання за умови відсутності прибутку означає «проїдання» обігових коштів, і це негативно відіб’ється в майбутній діяльності. Не маючи прибутку, державне підприємство позбавлене можливості надавати допомоги бюджетним чи громадським установам, а також соціально незахищеним верствам населення.

За наслідками роботи у 2015 році госпрозрахунковими підприємствами, що підпорядковані Львівському ОУЛМГ, було отримано прибутків на загальну суму 25,2 млн. грн., що на 17,9 млн. грн. більше ніж у 2014 році.

Найбільший прибуток від своєї діяльності отримало ДП «Бродівське лісове господарство» — 14,1 млн. грн. З врахуванням обсягів діяльності, досить вагомий цей показник в ДП «Жовківське лісове господарство» — 1,6 млн. грн., ДП «Бiбрське лісове господарство» — 1,4 млн. грн.

За минулий рік підприємствами управління сплачено 5,9 млн. грн. податку на прибуток.

Стримуючим фактором є обов’язкова сплата в державний бюджет відсотків від прибутку, так званих «дивідендів». За 2015 рік таких було нараховано до сплати в розмірі 3,8 млн. грн., в 2016 р. через зміни в діючому законодавстві ця цифра суттєво збільшиться.

Відділ бухгалтерського обліку,
звітності та внутрішнього аудиту

Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління