Тут починається ліс

4 жовтня 2013р, Новини. Прес-служба

Настала осінь – період збору дарів лісу. Прийшов час збору та переробки шишки та насіння ялиці білої. Збір шишики проводиться з постійних лісонасіннєвих ділянок, плюсових дерев, родинних та клонових плантацій з метою отримання високоякісного насіння з цінними генетичноспадковими властивостями та високими посівними якостями.

Державне підприємство «Львівський лісовий селекційно–насіннєвий центр» розташоване в селищі Брюховичі Львівської області. І це — єдине підприємство на всю країну, яке застосовує сучасні технології в насінництві. Подібні центри вже давно діють у країнах Європи, є в сусідів — білорусів та росіян. Кілька років тому на створення насіннєвого центру лісові господарства області витратили трохи більше чотирьох мільйонів гривень, проте всі затрати окуповуються якісним насінням, а отже, і хорошим, «здоровим» лісом.
На сьогодні, станом на 04.10.2013р., підприємствами Львівського ОУЛМГ завезено у ДП «Львівський ЛСНЦ» для переробки 37689кг шишки ялиці білої, та 2117кг підприємствами «Галсільлісу».

Розпочались роботи по переробці лісонасіннєвої сировини ДП «Славське ЛГ», яка пройшла найбільший термін природної сушки.

Нашим підприємством складено і погоджено графік переробки шишки, згідно якого запрошуються спеціалісти з держлісгоспів для контролю виходу якості насіння. Весь об'єм лісонасіннєвої сировини заготовленої підприємствами Львівського ОУЛМГ з року в рік переробляється своєчасно і якісно, а також зберігається у спеціальних холодильних установках.

Користуються нашими послугами підприємства з інших областей, це зокрема Івано-Франківського ОУЛМГ, Рівненського ОУЛМГ, Волинського ОУЛМГ, Хмельницького ОУЛМГ і тільки декілька комунальних господарств «Галсільлісу».

Не використовують теж своїх територіальних переваг лісогосподарські підприємства «Міноборони», які на протязі періоду роботи ДП «Львівський ЛСНЦ» не давали жодного кілограма лісонасіннєвої сировини для переробки.

Ф.М. Пелиньо,

директор ДП «Львівський ЛСНЦ»

 


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління