Заготовляємо шишки хвойних порід

16 лютого 2016р, Новини. Прес-служба

Забезпечення лісового господарства високоякісним насінням дерев і чагарників з цінними спадковими властивостями можливе при наявності постійної лісонасінневої бази. Для заготівлі насіння в Бібрському лісгоспі створено 206,7 га постійних лісонасінневих ділянок, в тому числі модрини європейської – 3,1 га.

Кожен лісівник знає, що ліс починається з насіння.

В зимовий період Державне підприємство «Бібрський лісгосп» активно розпочало заготівлю шишок хвойних порід: модрини європейської та ялини європейської. Ввід цих порід в лісові насадження приведе до суттєвого збільшення запасів деревини лісових насаджень, покращення їх якісного складу та естетичного вигляду.

Збір шишок модрини європейської проводився на постійних лісонасіннєвих ділянках підприємства, а ялини європейської – з ростучих дерев у високо-бонітетних лісових насадженнях.

Заготовлені шишки хвойних порід 3 лютого цього року відвантажені на ДП «Львівський лісовий селекційний центр», де працює спеціалізований цех по переробці шишок з новітнім обладнанням австрійського виробництва.

Підприємством зібрано 1346 кг шишок модрини європейської та 722 кг шишок ялини європейської.

З метою збільшення лісонасінневої бази, розширення асортименту порід в лісфонді лісгоспом в 2016 році планується створити 3 га плантацій модрини європейської, а також 1 га – псевдотсуги тисолистої.

Інженер лісових культур
ДП «Бібрський лісгосп»
Дмитрах Т.А.


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління