Діловодство в державній установі було, є і буде

26 лютого 2016р, Новини. Прес-служба

Діловодство — просте і зрозуміле слово. Не знаємо, правда, чому немає українського замінника, наприклад «справоведення» або інше, але це не особливо б вплинуло на суть питання.

Хтось захоплюється історією старовинної Русі, хтось побутом чи походами козаків, інші цікавляться історією визвольних змагань, але чи хтось із нас задумується і віддає належне людям, які не тільки бачили подвиги, робили їх, а ще й фіксували це все на матеріальних носіях інформації та зберігали їх. Завдяки таким людям ми знаємо, що відбувалося в той чи інший період історії не залежно від того, в якому вигляді, стані чи форматі (як тепер прийнято говорити) інформація була доставлена до нашої свідомості. Такі особистості, фактично, заклали основи діловодства.

Вважаємо, що діловодство, як і бухгалтерський облік, не втрачає своєї актуальності і в наш час.

Через цей «шлюз» проходять всі вхідні і вихідні документи. І тут не тільки «циркуляри» та розпорядження владних структур, а й звернення громадських організацій та особисті звернення громадян. І все це повинно бути вчасно опрацьовано, написано, підписано і скеровано адресату.

Систематизування, групування та зберігання документів — також належить до цієї сфери діяльності установи.

Крім цього роботу державної установи не можна уявити без відповідного регламенту, розподілу посадових обов’язків та інших чисто бюрократичних (в хорошому розумінні слова) нюансів.

В лютому 2015 р. робочою групою Держлісагентства України було проведено перевірку ведення діловодства у Львівському ОУЛМГ. Після розгляду матеріалів перевірки на засіданні колегії Держлісагентства, нам було вказано на окремі недоліки в роботі служби діловодства та висловлено рекомендації з виправлення ситуації.

В управлінні було розроблено комплексні заходи для забезпечення в Львівському ОУЛМГ дотримання законодавства України з питань державної служби, діловодства, покращення трудової та виконавчої дисципліни.

Зокрема інструкцію з діловодства у Львівському ОУЛМГ приведено у відповідність до інструкції з діловодства Держлісагентства України затверджену наказом ДАЛРУ № 447 від 12.12.2012 р. та інших діючих законодавчих актів.

Підготовлено та погоджено в державному архіві Львівської області номенклатуру справ Львівського ОУЛМГ , для періодичної передачі їх на зберігання.

Розроблено регламент роботи Львівського ОУЛМГ.

Проведено інвентаризацію печаток та штампів, заведено журнал їх обліку та переміщення.

Приведено у відповідність нормативно-правові акти управління.

Внесені зміни до всіх посадових інструкцій працівників апарату управління та до положень про відділи у відповідності до закріплених за відділом завдань і функцій та вимог «Положення про Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства».

В шістнадцяти підприємствах управління проведені перевірки ведення діловодства та кадрової документації.

Робота з даного питання не припиняється і зараз, підприємствам підпорядкованим управлінню надається певна допомога з питань налагодження архівної справи та ін.


Відділ бухгалтерського
обліку, звітності та внутрішнього аудиту

Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління